logo
Tilaa taksi Taksinumerot Taksihinnat Taksin ennakkotilaus Taksi tekstiviestillä Tilataksi Invataksi Sote-taksi Lentokenttätaksi Taksiasemat Kela-taksi Kela-taksi Uusimaa Kela-taksi Kanta-Häme Kela-taksi Varsinais-Suomi Kela-taksi Pirkanmaa Kela-taksi Satakunta Kela-taksi Keski-Suomi Kela-taksi Pohjois-Savo Kela-taksi Lappi Kela-taksi terveydenhuolto Kela-autot Tietosuoja – Kelan korvaamat taksikuljetukset Taksi Helsinki -sovellus Palvelut Edustustaksi Ekotaksi Premium-taksipalvelu Kanta-asiakasohjelma Seniorit Taksi Helsinki Sightseeing Lasten turvaistuin Yrityksille Internet booker Taksi Helsinki -maksukortti Taxi Butler Tilapäiset taksiasemat Yrityslaskutusasiakkuus Pakettikuljetus Yritysreferenssit Taksi Helsinki Oy Asiakaspalaute Yritysesittely Yhteystiedot Avoimet työpaikat Osakkeenomistajat Taksitarkastaja Taksinkuljettajan koulutus Ajankohtaista Medialle Autoilija- ja kuljettajapalvelut Tietosuojaselosteet
fi Svenska English
Suomi Svenska English

Taksi Helsinki uudistaa kuljettajakoulutuksensa

Taksi Helsinki uudistaa taksinkuljettajakoulutuksensa vastaamaan paremmin taksialan muuttuvia tarpeita sekä tukemaan nykyisiä ja uusia taksinkuljettajia. Uudistuksen tavoitteena on parantaa asiakaspalvelun laatua, vahvistaa suomen kielen taitoa ja varmistaa, että kaikki Taksi Helsingin tilausvälityksessä olevat kuljettajat ovat hyvin valmistautuneita ja osaavia.

Taksi Helsinki on käynnistänyt taksinkuljettajakoulutuksensa asteittaisen uudistuksen. Tarkoituksena on vastata muuttuvan taksialan tarpeisiin ja ylläpitää jo ammatissa toimivien kuljettajien osaamista sekä myös tukea paremmin alalle tulevien kuljettajien ja yrittäjien valmiuksia toimia Taksi Helsingin tilausvälityksessä.

Koulutuskokonaisuus kuuluu osana viime vuonna aloitettua brändiuudistusta ja Taksi Helsingin palvelulupausta. Taksi Helsinki on sitoutunut parantamaan asiakaspalvelun laatua ja varmistamaan, että kaikki Taksi Helsingin tilausvälityksessä olevat kuljettajat ovat hyvin valmistautuneita ja osaavia. Uudistetun koulutusohjelman avulla varmistetaan, että asiakkaat saavat jatkossakin luotettavaa, turvallista ja ystävällistä palvelua.

Suomen kielen osaaminen haasteena

Merkittävä osa pääkaupunkiseudulla alalle tulevista uusista taksinkuljettajista ja taksiyrittäjistä on maahanmuuttotaustaisia. Monikulttuurisuus tuo uusia näkökulmia ja rikkautta asiakaspalveluun, mutta samalla se tuo haasteita erityisesti riittävän suomen kielen taidon osalta.

Suomen kielen osaaminen on usein keskeinen taito onnistuneen asiakaspalvelun takaamiseksi taksimatkan aikana. Taksi Helsinki on tunnistanut, että riittävä suomen kielen taito on monille uusille kuljettajille haaste. Tämän takia uudistetussa taksinkuljettajakoulutuksessa muiden osa-alueiden lisäksi keskitytään entistä enemmän kielitaidon parantamiseen”, kertoo Taksi Helsinki Oy:n liiketoimintapäällikkö Juha Sirviö.

Myös ajotaitoon kiinnitetään huomiota

Uutena osiona kielitaidon lisäksi kuljettajakoulutukseen tulee kuljettajakokelaan ajotavan arviointi ennen koulutuksen alkua. Kuljettajakoulutuksen päätteeksi suoritetaan lisäksi koulutusajon, jossa samalla käydään läpi käytännön laitekoulutus taksamittarin ja välityspäätteen osalta.

Taksi Helsinki tekee tiivistä yhteistyötä paikallisten, oman koulutusalansa ammattilaisten kanssa. Kielitaitotestauksesta ja -opetuksesta vastaavat KieliEttan sekä Kalliolan kansalaisopisto. Ajotaidon arviointi ja opetus puolestaan tapahtuu yhteistyössä CAP Pro Academyn kanssa.

Ensimmäinen osa koulutusuudistuksesta on käynnistynyt jo toukokuun lopulla kielitaito-osion käyttöönotolla. Muiden osioiden käyttöönotto tapahtuu asteittain ja esimerkiksi ennen varsinaista taksinkuljettajakoulutusta tapahtuva ajotavan arviointi tullaan ottamaan käyttöön kesän aikana.

Lisätiedot:

Juha Sirviö, liiketoimintapäällikkö, Taksi Helsinki Oy, juha.sirvio@taksihelsinki.fi, puh. 040 353 3385