logo
Tilaa taksi Taksinumerot Taksihinnat Taksin ennakkotilaus Taksi tekstiviestillä Tilataksi Invataksi Sote-taksi Lentokenttätaksi Taksiasemat Kela-taksi Kela-taksi Uusimaa Kela-taksi Kanta-Häme Kela-taksi Varsinais-Suomi Kela-taksi Pirkanmaa Kela-taksi Satakunta Kela-taksi Keski-Suomi Kela-taksi Pohjois-Savo Kela-taksi Lappi Kela-taksi terveydenhuolto Kela-autot Tietosuoja – Kelan korvaamat taksikuljetukset Taksi Helsinki -sovellus Palvelut Edustustaksi Ekotaksi Premium-taksipalvelu Kanta-asiakasohjelma Seniorit Taksi Helsinki Sightseeing Lasten turvaistuin Yrityksille Internet booker Taksi Helsinki -maksukortti Taxi Butler Tilapäiset taksiasemat Yrityslaskutusasiakkuus Pakettikuljetus Yritysreferenssit Taksi Helsinki Oy Asiakaspalaute Yritysesittely Yhteystiedot Avoimet työpaikat Osakkeenomistajat Taksitarkastaja Taksinkuljettajan koulutus Ajankohtaista Medialle Autoilija- ja kuljettajapalvelut Tietosuojaselosteet
fi Svenska English
Suomi Svenska English

Taksitarkastajan vinkit turvalliseen pikkujoulun viettoon

Ennakointi ja fiksut valinnat takaavat turvallisen kotimatkan pikkujouluaikaan

Pikkujoulusesonki lähestyy ja sen myötä myös taksien kysyntä kasvaa roimasti. Pikkujoulusesongin perjantait ja lauantait tuottavat luonnollisesti pahimmat tilauspiikit ja jonot taksitolpille – muina viikonpäivinä taksiliikenne sujuu normaalisti.

Pikkujoulujuhlasesongin aikaan taksikyytien menosuunta on alkuillasta luonnollisesti keskustaan päin, jolloin taksien saaminen on hitaampaa kaupungin laitamilta. Yöllä taksien menosuunta on vuorostaan keskustasta kaupungin laitamille, jolloin taksin saamiseen keskustasta kannattaa varata aikaa ja kärsivällisyyttä.

Valitse luotettavan taksiyhtiön taksi

Jonoista ja mahdollisista viivästyksistä huolimatta asiakkaan kannattaa olla tarkkana, minkä yrityksen taksiautoon nousee. Turvallisuuteen voi itse vaikuttaa valitsemalla luotettavan taksiyhtiön. Taksi Helsingin auton tunnistat taksikuvussa ja auton kyljessä olevista teippauksista, taksamittarista ja maksupäätelaitteesta. Kuljettajakortti ja hinnasto on aina asiakkaan nähtävillä.

Kaikki Taksi Helsingin autot ovat luvanvaraisia takseja ja kuljettajat ovat koulutettuja ammattilaisia, joita koskevat tarkat kriteerit. Taksi Helsingin takseissa noudatetaan sovittuja, hinnaston mukaisia taksihintoja. Maksutavaksi kelpaa aina käteinen sekä yleisimmät maksukortit.

Taksi Helsingin taksitarkastajat huolehtivat, että Taksi Helsingin taksit ovat yhtiön laatukriteerien mukaiset. He myös hoitavat suurten tilaisuuksien tilapäisiä taksiasemia ja taksiliikenteen ohjausta.

Taksitarkastajan vinkit turvalliseen ja sujuvaan pikkujouluaikaan

 1. Käytä luotettavaa taksiyhtiötä
  Varmista aina, että auton kyljessä on luotettavaksi tiedetyn taksiyhtiön merkintä. Taksi Helsingin autojen kylkiin on teipattu tilausnumero 0100 0700 ja niiden taksikuvussa lukee Taksi Helsinki.
 1. Lataa Taksi Helsinki -sovellus puhelimeesi
  Sovellus on helpoin, nopein ja turvallisin tapa tilata ja varmistaa taksintulon aikataulu. Taksi Helsingin sovellus on ilmainen ja se kannattaa ladata puhelimeen hyvissä ajoin ennen illanviettoa.
 1. Tilaa auto ennakkoon
  Auto kannattaa tilata sovelluksella ennakkoon, jos lähtöaika on tiedossa etukäteen.  Ennakkotilaus on kätevä etenkin kotoa tai etkoilta juhlapaikalle siirryttäessä ja kyydin saa takuuvarmasti ruuhkasta huolimatta.
 1. Pukeudu juhlailtaan lämpimästi
  Varautumisesta huolimatta taksiasemilla voi kiireisimpinä aikoina olla ruuhkaa ja auton saamisessa voi kestää tavanomaista kauemmin. Illanviettoon kannattaa varata mukaan lämmintä päällysvaatetta ja rento, iloinen asenne.
 1. Ota kuitti talteen
  Kaikki Taksi Helsingin kyydit pystytään jäljittämään tilausvälitysjärjestelmästämme jälkikäteen, mutta unohtuneiden tavaroiden palautus ja muu selvittely helpottuu ja nopeutuu, kun kuitti on tallessa.

 • Taksi Helsingin kyydin voi tilata puhelinsoitolla numerosta 0100 0700, tai Taksi Helsinki -sovelluksella. Sovellus on saatavilla Android– ja iPhone-puhelimille.
 • Taksi Helsinki on perustettu vuonna 1989 ja sen omistavat noin 800 helsinkiläistä taksiyrittäjää sekä Helsingin Taksiautoilijat ry.
 • Taksi Helsingillä on ympärivuorokautinen palvelukeskus, joka palvelee numerossa 0100 0700.
 • Asiakas voi arvioida ajomatkan hinnan Taksi Helsingin verkkosivujen hintalaskurissa. Sovelluksessa voi halutessaan valita myös kiinteähintaisen matkan. Kaikissa Taksi Helsingin autoissa on asiakkaan näkyvillä hintatarra.