HTA:n toiminnanjohtajan blogi

Helsingin Taksiautoilijat ry:n toiminnanjohtaja Anssi Roitto

Anssi Roitto

14.6.2018

TOUKOKUUSSA HELSINGIN SANOMAT uutisoi Helsingin Kaupungin järjestävän työvoimapoliittista koulutusta, jonka tarkoituksena on rekrytoida uusia kumppanuusyrittäjiä eräälle monikansalliselle digitaalista alustaa ylläpitävälle kuljetuspalveluita tuottavalle yritykselle. Alun hämmennyksen jälkeen asiasta otettiin selvää. Lienee nimittäin ilmeistä, että julkisesti tuotettavaa koulutuspalvelua ei voida tuottaa eksklusiivisesti yhdelle kaupalliselle palveluntuottajalle. Ei etenkään niin, että taksinkuljettajaksi valmistuvat kuljettajat ovat yrittäjiä, eikä varsinaisella yhteistyökumppanilla ole mitään vastuuta kuljettajista työntekijöinä.

HELSINGIN SANOMIEN uutisointi oli virheellistä. Stadin Oppimispolku nimikkeellä käyntiin lähtenyt työvoimapoliittinen koulutusohjelma on avoin kaikkien alan toimijoiden yhteistyölle. Helsingin Taksiautoilijat ry on lähestynyt asiassa kaupungin virkamiehiä, ja olemme esittäneet yhteistyötä asian tiimoilta. Lienee järkevintä ja yritystoiminnan jatkuvuuden turvaamisen kannalta mielekkäintä, että taksiyrittäjyys alkaa tutustumisella taksialaan taksinkuljettajan työn kautta. Uudessa toimintaympäristössä varmasti monella uraansa aloittelevalla saattaa tulla selväksi ajatus, että kuljettajana toimiminen sellaisessa tilausvälitysyhtiössä, jossa on paljon uskollisia asiakkaita, sekä vahva taustaorganisaatio on kuitenkin se leveämmän leivän tuoja.

KESÄ HELLII jo meitä, ja Helsingin Taksiautoilijat ry:n toiminnan kannalta kesä tuo muutoksia. Jatkossa edunvalvontatyötä tekee yhdistyksen puheenjohtaja johtokunnan vahvan tuen ja innokkaan tekemisen avittamana. Yhdistyksen koulutustoiminnan käytännön toimista vastaa monelle tutuksi tullut Tuija Hettula, jonka työpanos on yhdistykselle erittäin tärkeä. Tuija vastaa jatkossa neuvontapalveluista, eli älkää epäröikö olla mieltä askarruttavissa asioissa yhteydessä häneen.

TAKSI HELSINKI Oy lakkautti yhdistyksen tiloissa toimineen Palvelupisteen maksuliikenteen osalta. Yhdistyksen toiminta tiloissa jatkuu entisen kaltaisena tästä huolimatta. Työaikajärjestelyiden vuoksi yhdistyksen toimisto on kuitenkin tästä muutoksesta johtuen suljettu heinäkuun ajan.

TÄMÄ ON VIIMEINEN kirjoitukseni tähän lehteen. Jatkossa tällä palstalla kirjoittavat johtokunnan jäsenet vuorotellen, elokuussa ensimmäisenä yhdistyksen varapuheenjohtaja Kaj Rönnholm. Työni Helsingin Taksiautoilijat ry:n toiminnanjohtajana päättyy juhannusviikolla. Kulunut viisi vuotta on ollut valtava oppikoulu edunvalvontatyöstä ja erilaisten ihmisten kanssa toimisesta. Myöntää täytyy, että näitä sanoja kirjoitan haikein mielin. Paljoa jää ikävä ja vastaavasti on asioita, joita en näistä viidestä vuodesta jää kaipaamaan. Eteenpäin on kuitenkin ihmisen mieli, ja kun yksi ovi sulkeutuu, niin toisia aukeaa, joskus on pakko uskaltaa.

TOIVOTAN JOKAISELLE Helsingin Taksiautoilijat ry:n jäsenelle rentouttavaa kesää toimialamme myllerryksen keskellä sekä hyvää jatkoa. Kiitos luottamuksestanne ja yhteistyöstä näinä kuluneina vuosina. Toivottavasti kaikilla on edes hetki aikaa nauttia kesän lämmöstä ilman huolen häivää nurmikolla maaten katsellen poutapilvien liikkeitä.

VIERASKYNÄPALSTALLA KIRJOITTAA HUT Oy:n toimitusjohtaja Ilkka Kivisilta.

-Anssi

Call Now Button