Huijaussähköpostiviestejä liikkeellä

Huijaussähköpostiviestejä lähetetty Taksi Helsingin virallisesta sähköpostiosoitteesta

 

Taksi Helsingin virallisesta janne.tyni(at)taksihelsinki.fi -sähköpostiosoitteesta on lähetetty huijausviestejä muutamiin satoihin sähköpostiosoitteisiin. Osa lähetetyistä viesteistä on tullut otsikolla ”Lasku” tai "Lasku 849944". Liitteenä saattaa olla myös pdf-linkki.

Viestit eivät ole Taksi Helsingin lähettämiä, eivätkä liity Taksi Helsingin toimintaan tai viestintään. Kyse on kolmannen osapuolen toimittamista huijausviestihuijausviesteistä, jotka voivat vaikuttaa aidoilta, koska niissä voi olla yrityksen sähköposti, logo ja värimaailma tai laskutoimenpiteisiin liittyviä lausekkeita.

Taksi Helsinki ei lähetä koskaan laskuja henkilökohtaisista sähköpostiosoitteista, vaan käytössämme on verkkolaskutuspalvelut. Mikäli saat meiltä sähköpostitse laskun lähetetään se aina yrityksen nimissä.

Jos vastaanotat tällaisen viestin, älä seuraa viestissä olevia linkkejä tai avaa viestin liitteitä, vaan poista viesti välittömästi mieluiten avaamatta. Jos olet vahingossa klikannut jotain viestissä olevaa linkkiä, sinun kannattaa tehdä virustarkistus välittömästi. Älä missään tapauksessa maksa laskua. Jos olet maksanut laskun, ole välittömästi yhteydessä pankkiisi ja pyydä ohjeita jatkotoimenpiteisiin.

Alla kaksi esimerkkiä lähetetystä huijausviestistä:

 

 

Call Now Button