Lentoaseman taksijärjestelyissä muutoksia

Pyydämme huomioimaan Helsinki-Vantaan lentoaseman laajennustöistä aiheutuvat järjestelyt, jotka vaikuttavat myös lentoaseman taksiliikenteeseen.

Varaattehan normaalia reilummin aikaa lentoasemalle menoa varten!

Muutokset koskevat T2-terminaalia, T1-terminaalissa taksiasemat ja saattopaikat pysyvät ennallaan.

 

T2-terminaalissa matkustajien jättö pääovien eteen päättyy (21.5.)

Tiistaista 21.5. klo 10.00 lähtien T2-terminaalin lähtöselvityksen eteen ei enää pääse ajamaan, vaan taksit ja yksityisautot jättävät matkustajat kyydistä yhtä tasoa alemmas, saapuvien tasolle.

Liukukäytäväyhteys T2-terminaalin lähtöselvitykseen valmistuu keskiviikkona 22.5.

Järjestely johtuu siitä, että pääovien eteen johtava ramppi puretaan kesän aikana. Saattopihan liikennejärjestelyihin tulee seuraavan kerran muutoksia kesäkuun puolessa välissä.

Terminaalin edessä voi jatkossakin pysähtyä vain hetkeksi ja jättää matkustajat kyydistä, mutta pysäköinti on kielletty. Ajoneuvon korkeus enintään 2.9 metriä.

 

Terminaali 2:n taksiasema on siirtynyt pohjakerrokseen (15.4.)

Nykyinen terminaali 2:n edustalla, saapuvien tasolla sijaitseva taksiasema on muuttanut terminaalin pohjakerrokseen. Matkustajat kulkevat uudelle taksiasemalle tuloaula 2:sta Burger Kingin kohdalta vievillä rullaportailla tai hissillä kerrosta alemmaksi P-kerrokseen.

Uudella taksiasemalla on entiseen tapaan 4 taksikaistaa, Taksi Helsingin kaista on oikealla sijaitseva laitimmainen kaista.


Ennakkoon tilattujen taksien odotusalue

Ennakkoon tilattujen taksien (puhelin- ja sovelluskyytitilaukset) noutopaikat sijaitsevat taksikaistojen vieressä, kuvassa odotuspaikka on merkattu numerolla 1. Asiakkaiden tulosuunnasta noutopaikat sijaitsevat siis heti taksikaistojen jälkeen.

 

Lisätietoa lentoaseman laajennustöistä Finavian sivuilta täältä.

Call Now Button