Taksi Helsingin takseissa yhtenäiset hinnat

Kilpailu- ja kuluttajavirasto on päivittänyt taksialalle antamaansa ohjetta liittyen muun muassa taksikuljetusten enimmäishinnan asettamisesta. Taksi Helsingin autoissa noudatetaan nyt samaa hinnoittelua riippumatta siitä, onko taksi tilattu tai otettu taksiasemalta tai lennosta.

Kilpailu- ja kuluttajavirasto (KKV) julkaisi ennen taksimarkkinoiden avautumista heinäkuussa 2018 verkkosivuillaan ohjeistusta taksialalle kilpailuvalvonnan painopisteistä taksimarkkinoilla. Taksialaan liittyvien selvitystensä sekä taksialan toimijoilta saamiensa tietojen perusteella KKV on katsonut tarpeelliseksi nyt täsmentää ohjeistustaan esimerkiksi enimmäishinnan asettamisen osalta.

Enimmäishinnan asettaminen on pääsääntöisesti hintayhteistyötä, joka on normaalisti kiellettyä kilpailijoiden kesken. Virasto kuitenkin katsoo, että enimmäishinnoittelusta mahdollisesti saatava kuluttajahyöty edellyttää lähtökohtaisesti sitä, että enimmäishintaa sovelletaan kaikkiin samalla tavaramerkillä tarjottuihin kyyteihin.

Näin ollen Taksi Helsinki Oy siirtyy toimintamalliin, jossa kaikki Taksi Helsingin välityksessä olevat autot noudattavat Taksi Helsingin määrittelemää hinnastoa. Kyyti voi siis olla tilattu välityskeskuksesta, digitaalisilla kanavilla tai se on otettu taksiasemalta tai lennosta.

Lentoaseman taksiasemilta lähtevissä kyydeissä automme noudattavat Taksi Helsingin lentokenttähinnastoa.

Kaikissa Taksi Helsingin välityksessä olevilla takseilla velvoitetaan olevan autossaan Taksi Helsingin hintatarra, joissa taksikyydin hinnan määräytymisperusteet ovat näkyvissä.

Taksi Helsingin voimassa olevat taksihinnat löytyvät täältä

Autoissa oleva hinnasto näyttää tältä:

 

 

 

Call Now Button