Taksi Helsinki 30 vuotta

Taksi Helsinki täyttää tänä vuonna 30 vuotta. Suomen suurin taksien välitysyhtiö sai alkunsa vuonna 1989, kun Helsingin Taksi-Data Oy perustettiin. Yhtiö perustettiin alunperin hoitamaan uutta ATK-pohjaista tilausjärjestelmää, joka tuli kuuluisan huuto-ulan tilalle.

Taksi Helsinki on kulkenut mukana markkinointinimenä lähes alusta asti, ja lopulta vuonna 2017 yhtiön nimi muutettiin virallisesti Taksi Helsingiksi.

Helsinki ja taksiala ovat muuttuneet vuosien aikana merkittävästi, ja haastattelimme aiheesta pitkän linjan taksinkuljettajiamme.

Haastatteluissa tuli vahvasti esiin taksinkuljettajan ammatissa viihtymisen edellytys: asiakkaat. Erilaisten ihmisten kanssa tekemisissä oleminen on edelleen se tärkeä juttu, monenkymmenen vuoden jälkeenkin.

 


Harri Savunen on toisen polven taksinkuljettaja, joka kyyditsi asiakkaitaan pitkin Helsinkiä yhtäjaksoisesti 46 vuotta. Tässä ajassa Helsingin kaupunki on kehittynyt ja taksialakin muuttunut merkittävästi. Taksi Helsinki täyttää tänä vuonna 30 vuotta ja istuimme Harrin kanssa alas muistelemaan menneitä juhlavuoden kunniaksi.

>Lue koko juttu


Kati Mutikainen päätyi puolivahingossa taksin rattiin yli 30 vuotta sitten ja kyyditsee Taksi Helsingin asiakkaita edelleen tänä päivänä. Matkan varrella Kati on nähnyt ja kokenut paljon. Pääsimme haastattelemaan Katia Taksi Helsingin 30-vuotisen juhlavuoden kunniaksi.

>Lue koko juttu


Ole Fransman on nähnyt paljon pitkällä taksinkuljettajan urallaan. Yli neljä vuosikymmentä sitten alkanut ura jatkuu edelleen Olen ajaessa eläkepäivillä hajavuoroja viikonloppuisin. Istuimme Olen kanssa alas muistelemaan menneitä Taksi Helsingin 30-vuotisen taipaleen kunniaksi.

>Lue koko juttu

Call Now Button