Vastine Helsingin Sanomien uutiseen 22.11.2018

23.11.2018

Vastine Helsingin Sanomien uutiseen 22.11.2018

Toimittaja Laura Halminen kirjoitti Helsingin Sanomien verkkouutisessa Taksi Helsingin sovelluksiin liittyvistä väärinkäyttömahdollisuuksista. Uutisen otsikossa sanottiin, että Taksi Helsinki haluaa oikeuden sovelluskäyttäjänsä kalenteriin ja ”lähettää vieraille salaa sähköpostia”.

Haluamme oikaista virheellisen väitteen ja selventää, että emme halua emmekä pysty lukemaan asiakkaidemme sähköposteja, tai kalenterimerkintöjä. Sovelluksemme ei myöskään lähetä sähköpostia asiakkaalle tai hänen kontakteilleen.

Taksi Helsinki ja 0100 0700 -sovelluksissa pyydetään oikeutta käyttäjän kalenteriin ainoastaan siksi, että asiakas voi halutessaan saada kalenterimuistutuksen tekemästään ennakkotilauksesta. Jos asiakas haluaa kalenterimuistutuksen, sovellus pyytää siihen luvan ja merkitsee sen asiakkaan kalenteriin. Lehtikirjoituksessa kommentit antanut tietoturva-asiantuntija kertoo, että kalenterimerkintäpyyntö sisältää mahdollisuuden tehdä kalenterimerkintöjä ja lähettää vieraille sähköpostia kalenterin omistajan tietämättä. Taksi Helsingin tiedossa tai päätettävissä ei ole, miksi Google Play kaupassa ”Kalenteri” -oikeuden alla näkyy sähköpostin lähettämislupa. Mikäli tällainen oikeus kalenteriluvan sivutuotteena tulee, sitä oikeutta ei sovellus missään tilanteessa käytä. Androidin kehittäjien teknisessä dokumentaatiossa kyseinen lupa on määritelty näin: ”Allows an application to write the user's calendar data.”

Sovelluksemme pyytämät luvat (Androidissa):
• Paikannus
• Internetyhteys
• Verkon tila
• Puhelimen tila
• SMS-lähetys
• Soittaminen
• Värinä
• Kirjoittaminen kalenteriin

Korostamme, että Taksi Helsingin palvelut ovat laadukkaita, turvallisia ja luotettavia, tapahtui asiointi sovelluksemme kautta tai ilman. Nämä palvelua määrittävät lupaukset ovat olleet toimintamme perustana vahvasti jo kymmenien vuosien ajan, emmekä tingi näistä missään olosuhteissa.

Jari Kantonen
toimitusjohtaja
Taksi Helsinki

Call Now Button