logo
Tilaa taksi Taksinumerot Taksihinnat Taksin ennakkotilaus Taksi tekstiviestillä Tilataksi Invataksi Sote-taksi Lentokenttätaksi Taksiasemat Kela-taksi Kela-taksi Uusimaa Kela-taksi Kanta-Häme Kela-taksi Varsinais-Suomi Kela-taksi Pirkanmaa Kela-taksi Satakunta Kela-taksi Keski-Suomi Kela-taksi Pohjois-Savo Kela-taksi Lappi Kela-taksi terveydenhuolto Kela-autot Tietosuoja – Kelan korvaamat taksikuljetukset Taksi Helsinki -sovellus Palvelut Edustustaksi Ekotaksi Premium-taksipalvelu Kanta-asiakasohjelma Seniorit Taksi Helsinki Sightseeing Lasten turvaistuin Yrityksille Internet booker Taksi Helsinki -maksukortti Taxi Butler Tilapäiset taksiasemat Yrityslaskutusasiakkuus Pakettikuljetus Yritysreferenssit Taksi Helsinki Oy Asiakaspalaute Yritysesittely Yhteystiedot Avoimet työpaikat Osakkeenomistajat Taksitarkastaja Taksinkuljettajan koulutus Ajankohtaista Medialle Autoilija- ja kuljettajapalvelut Tietosuojaselosteet
fi Svenska English
Suomi Svenska English

Kela-autojen taksapäivitykset

Huomioithan seuraavat toimenpidetarpeet liittyen taksamittareiden päivityksiin. Taksat pitää olla oikeat ja päivitetty ennen Kela-ajojen suorittamista. Jos taksat ovat väärät, suljetaan auto pois KELA-välityksestä. Välityksestä poissuljetut autot voivat palata KELA-välitykseen, kun Kela-taksat ovat päivitetty ja autoilija ilmoittaa päivityksestä Taksi Helsingille (kela(at)taksihelsinki.fi).

Mitax-taksamittarit

Ennen, kun menet päivittämään taksamittaria, tulee sinulla olla Mitaxin kuittitalletuksen palvelusopimus, joka on lähetetty Kela-välityssopimuspostituksen yhteydessä.

MITAX 300

Käy päivittämässä mittari omalla mittaripajallasi, jossa tehdään taksamittarin ohjelmistopäivitys, taksat ja parametrit. Jos sinulla on jo Taksi Helsingin tilausvälityslaite pajalle mentäessä, suoritetaan välityslaitteen ja mittarin paritus pajalla.

Jos saat Taksi Helsingin tilausvälityslaitteen myöhemmin, mittarin ohjelmistopäivityksen jälkeen, tee näin:

Parita välityslaite mittarin kanssa. Näiden laitteiden paritus suoritetaan mittarin ohjelmointitilassa.

 • Paina omat ajot-tilassa yhtä aikaa D ja 6-näppäimiä, jolloin mittari avaa ohjelmointitilan.
 • Kun ohjelmointiyhteys on avattu, mittari on löydettävissä bluetooth-laitehaulla.
 • Avaa bluetooth-yhteys etälaitteesta. Mittari kysyy tällöin laitteen tyyppiä.
 • Valitse haluttu yhteysmuoto valikosta, ja mittari tallettaa paritustiedon jonka jälkeen etälaite voi muodostaa yhteyden automaattisesti aina tarvittaessa.

Mikäli yhteyden avaava laite vaatii PIN-koodin käyttöä, käytä koodia 1111.

MITAX 400

Uutta Kelan sopimuskautta varten taksamittarin ohjelman on oltava 211112 tai uudempi.

Käy päivittämässä mittari omalla mittaripajallasi, jossa tehdään taksamittarin ohjelmistopäivitys, taksat ja parametrit.

Emme suosittele ohjelmiston päivittämistä itse verkon kautta.

Mitax-mittarissa taksojen tarkastus

Mitax-mittarissa käytössä olevat taksat saa tarvittaessa tulostettua. Ajantasaiset 1.1.2022 alkaen voimassa olevat KELA-taksojen nimet löytyvät Trippi Oy:n verkkosivulta

Semel-taksamittarit

Muistutamme, että Semel-autoilijoilla tulee olla tehtynä Semelin valtakirja. Ilman tätä valtakirjaa autoilija ei voi liittyä Semel-mittarilla Taksi Helsingin Kela-välitykseen.

Kun olet toimittanut valtakirjan Taksi Helsingille, tilaa taksalataus Semelin verkkosivuilta löytyvällä tilauslomakkeella TÄÄLTÄ.

Taksalatausta tilatessa tulee ilmaista, minkä maakunnan taksat halutaan ja että kyse on Taksi Helsingin Kela-taksoista.

Semel lähettää Kela-taksapäivitykset ilmateitse auton mittarille.

Mittarille tulee ilmoitus, että parametripäivitys aktivoituu ja lisäksi PAR UPLOAD, kun taksa on käytössä.

 • Lataa päivitykset IWL-maksupäätteeltä valikon kautta. Lopuksi käynnistä maksupääte uudelleen.
 • F- Maniman2 – Aloita lataus. Päivityksessä menee muutama minuutti, joten varaa siihen aikaa.

Autoilija voi tarkistaa, että oikeat taksat ovat saapuneet

 • käymällä taksat läpi taksavalikosta tai
 • painamalla 89E, sen jälkeen vielä kerran E tai
 • 89 koodi ja vihreää 2 kertaa riippuen mittarista.

Huomio! Rajoituksia Semel -mittareiden käytössä useamman KELA-alueen ajoissa

Semel-mittarilaitteistojen teknisistä rajoituksista johtuen mittarilla voi ajaa KELA-kyytejä vain joko

 • yhden toimijan KELA-välityksessä kahdella KELA-alueella
 • tai vaihtoehtoisesti kahden toimijan KELA-välityksessä, mutta vain yhdellä KELA-alueella.

Toisin sanoen kahden toimijan välityksessä ajaminen useammalla KELA-alueella ei ole mittariteknisistä syistä mahdollista, koska mittariin saa ohjelmoitua vain kaksi eri taksaa.

Mikäli autoilija haluaa ajaa kyytejä Semel-mittarilla Taksi Helsingin KELA-välityksessä kahdella KELA-alueella, hänellä ei ole samanaikaisesti mahdollisuutta ajaa KELA-kyytejä toisen toimijan välityksessä.

Pyydämme autoilijaa varmistamaan, että hänellä on mittarissaan haluamiensa välitysyhtiöiden ja KELA-alueiden taksat.

MegTax-taksamittarit

Jos sinulla on MegTax-mittari, johon ei ole vielä päivitetty uusia Kela-taksoja, laita viesti sopimuksen allekirjoituksen jälkeen osoitteeseen megtax(at)taksihelsinki.fi

MegTax-taksamittareihin uuden sopimuskauden Kela-taksat päivittyvät ilmateitse. Kun päivitystiedot on lähetetty autoon, ajossa olevat autot saavat ilmoituksen, että uusi taksatiedosto saatavana. Lopeta työvuoro ja seuraa taksamittarin ohjeita, hyväksy ilmoitukset painamalla OK.