logo
Tilaa taksi Taksinumerot Taksihinnat Taksin ennakkotilaus Taksi tekstiviestillä Tilataksi Invataksi Sote-taksi Lentokenttätaksi Taksiasemat Kela-taksi Kela-taksi Uusimaa Kela-taksi Kanta-Häme Kela-taksi Varsinais-Suomi Kela-taksi Pirkanmaa Kela-taksi Satakunta Kela-taksi Keski-Suomi Kela-taksi Pohjois-Savo Kela-taksi Lappi Kela-taksi terveydenhuolto Kela-autot Tietosuoja – Kelan korvaamat taksikuljetukset Taksi Helsinki -sovellus Palvelut Edustustaksi Ekotaksi Premium-taksipalvelu Kanta-asiakasohjelma Seniorit Taksi Helsinki Sightseeing Lasten turvaistuin Yrityksille Internet booker Taksi Helsinki -maksukortti Taxi Butler Tilapäiset taksiasemat Yrityslaskutusasiakkuus Pakettikuljetus Yritysreferenssit Taksi Helsinki Oy Asiakaspalaute Yritysesittely Yhteystiedot Avoimet työpaikat Osakkeenomistajat Taksitarkastaja Taksinkuljettajan koulutus Ajankohtaista Medialle Autoilija- ja kuljettajapalvelut Tietosuojaselosteet
fi Svenska English
Suomi Svenska English

Taksiliikenteen erityisryhmien koulutus

Erityisryhmien taksinkuljettajakoulutus vaaditaan kaikilta Kela-kuljetuksia ajavilta taksinkuljettajilta riippumatta käytössä olevasta automallista. Sekä esteettömillä että henkilöautoilla ajavien kuljettajien on siis koulutus suoritettava.

Kela-kuljetuksia ajavien kuljettajien on pitänyt suorittaa koulutus 1.1.2024 mennessä.

Taksi Helsinki kerää koulutustiedot ja vuodesta 2024 lähtien Kela-kyytejä jaetaan vain koulutuksen käyneille kuljettajille.

Koulutus 

Koulutuksen tavoitteena on parantaa erityisryhmien taksipalvelujen laatua, turvallisuutta ja asiakaskokemusta. Tavoitteena on lisätä taksinkuljettajien ymmärrystä sekä osaamista erityistä apua ja huomioita tarvitseviin taksipalveluja käyttäviin asiakasryhmiin, kuten liikunta- ja toimintarajoitteisiin sekä vanhuksiin ja lapsiin.

Erityisryhmien koulutus on kokonaisuudessaan 21 tuntia, josta 14 tuntia on teoriaa ja 7 tuntia käytännön opetusta.

  • Jos taksinkuljettajan ajolupa on suoritettu ennen 1.7.2018, tarvitsee kuljettajan suorittaa vain käytännön osio (7 h).
  • Jos taksinkuljettajan ajolupa on suoritettu 1.7.2018 jälkeen, tulee koulutus suorittaa kokonaisuudessaan (21 h).

Teoriakoulutus sisältää erityisryhmiin kuuluvien asiakkaiden kohtaamista, liikunta- ja toimintarajoitteisten asiakkaiden avustamista sekä koulu- ja päivähoitokuljetuksiin liittyviä erityiskysymyksiä.

Käytännön koulutuksessa käydään läpi eri tavoin liikunta- ja toimintarajoitteisten asiakkaiden avustamista, sekä avustamisessa käytettävien laitteiden ja niiden käsittelyn tuntemusta. Lisäksi koulutuksessa käydään läpi ikääntyneiden erityistarpeiden huomioimista, apuvälineiden käsittelyä sekä kuljettajan roolia ikääntyneiden avustajana.

Erityisryhmien kuljettajakoulutus /pääkaupunkiseutu

Taksi Helsinki tarjoaa erityisryhmien kuljettajakoulutusta, pääkaupunkiseudun koulutusten ilmoittautuminen ja osto tapahtuu Taksi Helsingin verkkokaupassa.

Oletko käynyt jo koulutuksen muualla?

Jos olet käynyt tai käyt koulutuksen muualla, ilmoita siitä meille alla olevasta linkistä.