logo
Tilaa taksi Taksinumerot Taksihinnat Taksin ennakkotilaus Taksi tekstiviestillä Tilataksi Invataksi Sote-taksi Lentokenttätaksi Taksiasemat Kela-taksi Kela-taksi Uusimaa Kela-taksi Kanta-Häme Kela-taksi Varsinais-Suomi Kela-taksi Pirkanmaa Kela-taksi Satakunta Kela-taksi Keski-Suomi Kela-taksi Pohjois-Savo Kela-taksi Lappi Kela-taksi terveydenhuolto Kela-autot Tietosuoja – Kelan korvaamat taksikuljetukset Taksi Helsinki -sovellus Palvelut Edustustaksi Ekotaksi Premium-taksipalvelu Kanta-asiakasohjelma Seniorit Taksi Helsinki Sightseeing Lasten turvaistuin Yrityksille Internet booker Taksi Helsinki -maksukortti Taxi Butler Tilapäiset taksiasemat Yrityslaskutusasiakkuus Pakettikuljetus Yritysreferenssit Taksi Helsinki Oy Asiakaspalaute Yritysesittely Yhteystiedot Avoimet työpaikat Osakkeenomistajat Taksitarkastaja Taksinkuljettajan koulutus Ajankohtaista Medialle Autoilija- ja kuljettajapalvelut Tietosuojaselosteet
fi Svenska English
Suomi Svenska English

Makupa-autot

Tämä sivu on tarkoitettu Makupa-kuljetuksia suorittaville autoilijoille ja kuljettajille. Asiakkaille suunnattu sivusto löytyy täältä.

Taksi Helsinki aloittaa Kanta-Hämeen Makupa-kyytien kuljetuspalvelujen palvelutuottamisen 1.7.2022.

Kyse on tulevan hyvinvointialueen järjestämisvastuulle kuuluvien taksilla suoritettavien henkilökuljetuksien kokonaisvastuullisesta kuljetuspalvelusta, joka vastaa vammaispalvelulain, sosiaalihuoltolain sekä sairaaloiden, terveyskeskusten ja muiden laitosten kiireettömien kuljetusten tuottamisesta kokonaisuudessaan eli sote-kyydeistä. Palveluketjun osat ovat matkojen tilaus, yhdistely, välitys, kuljetuspalvelujen järjestäminen ja valvonta, maksuliikenne ja raportointi.

Vuositasolla ajettavien kyytien määrä on noin 150 000 kyytiä, jotka koostuvat VPL- ja SHL-kuljetuksista sekä kiireettömistä potilassiirroista. Kyydit keskittyvät Kanta-Hämeen hyvinvointialueen taajamiin ja ovat kesipituudeltaan noin 13–14 kilometriä.

Yhteydenotot

03 410 81658 – kuljettajalinja, kiireelliset tilauksiin liittyvät asiat (ppm)

03 410 81617 – Vakiotaksitilaukset (asiakaslinja)

makupa(at)taksihelsinki.fi – kiireettömät yhteydenotot


Ohjeet

Makupa-välityssäännöt

MAKUPA-kyydit välitetään samoilla periaatteilla kuin Kanta-Hämeen Kela-kyydit.

1. Tilausta tarjotaan tilauksen välitysalueella (ns. ruutu) vapaana oleville, tilaukseen sopiville autoille jonojärjestyksessä. Jos alueella on taksiasema, tilausta tarjotaan kuitenkin ensin sinne kirjautuneille autoile.

2. Jos alueelta ei löydy tilaukseen sopivaa autoa, tarjotaan tilausta kauempana oleville autoille siinä järjestyksessä, kenellä on nopein ajomatka nouto-osoitteeseen. Auton sijaintialuetta ei enää huomioida, ainoastaan ajomatka nouto-osoitteeseen ratkaisee.

3. Jos autoa ei tälläkään tavoin löydy kohtuullisen ajomatkan päästä, laitetaan tilaus näkyville kaikille kuljettajille Avoimet tilaukset -näkymään. Kuljettaja voi poimia tilauksen itselleen listalta.


Ilmoittaudu mukaan Makupa-kuljetuksiin

Välityslaite

Makupa-kuljetuksia välitetään Taksi Helsingin toimittamaan välityspäätteeseen. Välityspäätteenä toimii sama laite (Samsung xCover / Samsung Galaxy Tab) kuin Taksi Helsingin Kela-välityksessä Kanta-Hämeessä sekä Pirkanmaalla. Myös Tatsillan ja Taksi Hämeen välityksessä käytetty laite on sama.

Muiden alueiden autot lunastavat välityslaitteen hintaliitteen mukaisella hinnalla (599 €, alv 0 %).

Ilmoittaudu mukaan Makupa-välitykseen alla olevasta linkistä. Kun olet täyttänyt ilmoittautumislomakkeen, saat ilmoittamaasi sähköpostiosoitteeseen autoilijasopimuksen 2 – 5 arkipäivän sisällä.

Lisätiedot ja kysymykset: makupa(at)taksihelsinki.fi

Mikäli autosi ei vielä ole Kanta-Hämeen tai Pirkanmaan Kela-välityksessä, voit liittyä Makupan lisäksi em. alueiden välitykseen ilman liittymismaksua. Laita tästä viestiä autoilijapalvelut@taksihelsinki.fi

Lisäautojen ilmoittaminen

Jos olet jo tehnyt Makupa-autoilijasopimuksen ja haluat ilmoittaa lisää autoja välitykseen, käytä alla olevaa linkkiä.


Kuljettajien ilmoittaminen mukaan Makupa-välitykseen

Kun autoilija on ilmoittautunut ja tehnyt sopimuksen Makupa-kuljetuksien ajoista, voi hän ilmoittaa omat kuljettajansa mukaan alla olevasta linkistä.

Kun kuljettaja on lisätty mukaan Makupaan, lähetetään kuljettajalle sähköpostilla kuljettajatunnus sekä pin-koodi ajovälitysjärjestelmään. 


Makupa-autoilija- ja kuljettajatiedotteet

Loading RSS Feed

Makupa-autoilijapalaute

Maximum size: 7MB.
Allowed file types: .jpg, .jpeg, .png, .gif, .pdf, .txt, .csv, .xls, .xlsx, .doc, .docx.

Kerro kyydin tiedot (tilausnumero, nouto-osoite tai auton nro)