Tilaa Taksi 0100 0700
logo
Tilaa taksi Taksinumerot Taksihinnat Taksin ennakkotilaus Taksi tekstiviestillä Tilataksi Invataksi Sote-taksi Lentokenttätaksi Taksiasemat Kela-taksi Kela-taksi Uusimaa Kela-taksi Kanta-Häme Kela-taksi Varsinais-Suomi Kela-taksi Pirkanmaa Kela-taksi Satakunta Kela-taksi Keski-Suomi Kela-taksi Pohjois-Savo Kela-taksi Lappi Kela-taksi terveydenhuolto Kela-autot Tietosuoja – Kelan korvaamat taksikuljetukset Taksi Helsinki -sovellus Palvelut Premium-taksipalvelu Kanta-asiakasohjelma Seniorit Taksi Helsinki Sightseeing Lasten turvaistuin Yrityksille Internet booker Taksi Helsinki -maksukortti Taxi Butler Tilapäiset taksiasemat Yrityslaskutusasiakkuus Pakettikuljetus Taksi Helsinki Oy Asiakaspalaute Yritysesittely Yhteystiedot Avoimet työpaikat Osakkeenomistajat Taksinkuljettajan koulutus Ajankohtaista Medialle Autoilija- ja kuljettajapalvelut Tietosuojaselosteet
fi Svenska English
Suomi Svenska English

Osakkeenomistajat

Arvo-osuusjärjestelmään liittyminen

Taksi Helsinki Oy:n varsinainen yhtiökokous päätti 28.9.2021 yhtiön osakkeen liittämisestä Euroclear Finland Oy:n ylläpitämään arvo-osuusjärjestelmään. Tämä tarkoittaa sitä, että yhtiön osake- ja osakasluettelon ylläpitäminen siirtyy Euroclear Finland Oy:n vastuulle ja yhtiön osakekirjat vaihdetaan arvo-osuuksiksi. Arvo-osuudet säilytetään kunkin osakkeenomistajan henkilökohtaisella arvo-osuustilillä ja osakekirjat poistuvat käytöstä.

Arvo-osuusjärjestelmään liittämisen järjestäjänä toimii Evli Oyj (Evli), joka vastaanottaa paperiset osakekirjat ja huolehtii osakkeiden kirjaamisesta kunkin osakkeenomistajan suomalaiselle henkilökohtaiselle arvo-osuustilille.

Yhtiön hallitus päätti 19.9.2022 osakkeen liittämisen ilmoittautumisajasta ja arvo-osuusjärjestelmään siirtyminen alkaa 1.2.2023 ja päättyy 17.2.2023 (Ilmoittautumisaika), jona aikana osakekirjaa vastaavat arvo-osuudet kirjataan osakkeenomistajan arvo-osuustilille.

Osakkeenomistajille on lähetetty kirje- sekä sähköpostitse toimintaohje osakekirjojen siirtämiseksi arvo-osuusjärjestelmään sekä ohjeet, miten osakkeenomistaja voi avata arvo-osuustilin, jos sellaista ei hänellä vielä ole. Samat materiaalit löytyvät alla olevista linkeistä.

SAATEKIRJE OSAKKAILLE ARVO-OSUUSJÄRJESTELMÄÄN LIITTYMISESTÄ

OSAKKEENOMISTAJAN TOIMINTAOHJE ARVO-OSUUSJÄRJESTELMÄÄN LIITTYMISEEN

TOIMEKSIANTOLOMAKE B-OSAKE


Asiakirjojen toimitus Taksi Helsinkiin

Voit toimittaa arvo-osuusjärjestelmään liittymisen asiakirjat Taksi Helsinki Oy:n palvelupisteeseen (Ratamestarinkatu 7 B, 00520 Helsinki)

  • maanantaista 14.11.2022 alkaen ajanvarauksella.

Vastaanottoajat ovat ma – pe klo 9 – 15 välillä.

Ota mukaasi

  • täytetty ja allekirjoitettu toimeksiantolomake
  • osakekirja
  • kopio allekirjoittajan henkilöllisyystodistuksesta: henkilökortti, passi, 1.10.1990 jälkeen myönnetty muovinen ajokortti tai muu virallinen henkilötodistus
  • kaupparekisteriote tai muu toimivaltuuden osoittava asiakirja, jos osakkeenomistaja on yhteisö. 

Vastaanotto Taksi Helsinkiin vain ajanvarauksella! Älä missään tapauksessa jätä asiakirjoja Taksi Helsingin postilaatikkoon. Emme voi varmentaa postilaatikon turvallisuutta, koska se sijaitsee ulkotiloissa.


LEI-tunnus

Osa pankeista sekä sijoituspalveluyrityksistä vaatii yrityksiltä ja yhteisöiltä voimassa olevan LEI-tunnuksen, jos se tekee kauppoja pörssiosakkeilla, ETF-rahasto-osuuksilla tai muilla pörssinoteeratuilla arvopapereilla tai johdannaisilla.

Yrityksellä tai yhteisöllä voi olla vain yksi LEI-tunnus.

Yksityishenkilöt eivät voi saada LEI-tunnusta

Lue lisää LEI-tunnuksesta ja tee hakemus täältä!


Yhteydenotot arvo-osuusjärjestelmäasioissa

Kadonneet osakekirjat

Lue ohje osakkeen kuolettamisesta toimintaohjeesta.

Jos osakas on kadottanut osakekirjansa, pyydämme ilmoittamaan asiasta Taksi Helsinki Oy:lle osoitteeseen

kadonneetosakkeet@taksihelsinki.fi

Taksi Helsinki Oy tulee erikseen myöhemmin antamaan sähköpostia laittaneille lisätietoa kuolettamisesta. Huomioithan kuitenkin, että sinun on itse hoidettava kuolettaminen käräjäoikeudessa.

Muut yhteydenotot

vain sähköpostitse osoitteeseen

osake@taksihelsinki.fi

Emme valitettavasti voi opastaa arvo-osuusjärjestelmään liittymiseen liittyvissä asioissa puhelimitse, koska​​​​​​​

  • haluamme dokumentoida kirjeenvaihdon selvitettävien asioiden sujuvan ja täsmällisen käsittelyn takia. Tämä myös siksi, että kysymysten selvittelyssä tukeudumme Evlin asiantuntijoiden apuun.


Taksi Helsinki Oy:n hallitus:

Olli Pulli, puheenjohtaja, puh. 040 667 1026

Kaj Rönnholm, varapuheenjohtaja

Pekka Virtasaari

Ari Järves

Janne Åman

Tomi Wiiala

Antti Kaminen

Antti Sorjonen

Toimitusjohtaja Juha Pentikäinen, puh. 040 865 0988.