logo
Tilaa taksi Taksinumerot Taksihinnat Taksin ennakkotilaus Taksi tekstiviestillä Tilataksi Invataksi Sote-taksi Lentokenttätaksi Taksiasemat Kela-taksi Kela-taksi Uusimaa Kela-taksi Kanta-Häme Kela-taksi Varsinais-Suomi Kela-taksi Pirkanmaa Kela-taksi Satakunta Kela-taksi Keski-Suomi Kela-taksi Pohjois-Savo Kela-taksi Lappi Kela-taksi terveydenhuolto Kela-autot Tietosuoja – Kelan korvaamat taksikuljetukset Taksi Helsinki -sovellus Palvelut Edustustaksi Ekotaksi Premium-taksipalvelu Kanta-asiakasohjelma Seniorit Taksi Helsinki Sightseeing Lasten turvaistuin Yrityksille Internet booker Taksi Helsinki -maksukortti Taxi Butler Tilapäiset taksiasemat Yrityslaskutusasiakkuus Pakettikuljetus Yritysreferenssit Taksi Helsinki Oy Asiakaspalaute Yritysesittely Yhteystiedot Avoimet työpaikat Osakkeenomistajat Taksitarkastaja Taksinkuljettajan koulutus Ajankohtaista Medialle Autoilija- ja kuljettajapalvelut Tietosuojaselosteet
fi Svenska English
Suomi Svenska English

Taksinkuljettajan koulutus

Taksi Helsingin kuljettajakoulutus

Haluatko Taksi Helsingin taksinkuljettajaksi? Tarjoamme sinulle kattavan ja mielenkiintoisen koulutuskokonaisuuden, jossa perehdytämme perusteellisesti taksinkuljettajan ammattiin.

Koulutuskokonaisuus on osa Taksi Helsingin brändiä ja palvelulupausta. Taksi Helsinki on sitoutunut parantamaan asiakaspalvelun laatua ja varmistamaan, että kaikki kuljettajamme ovat osaavia. Koulutusohjelman avulla pyritään takaamaan, että asiakkaat saavat luotettavaa, turvallista ja ystävällistä palvelua.

Taksinkuljettajan työ

Taksinkuljettajan työhön kuuluu oleellisena osana auto ja sen kuljettaminen. Työn pääasiallinen sisältö on asiakkaiden palvelemista. Työ on antoisaa ja hyvin vaihtelevaa, kahta samanlaista työvuoroa ja asiakaskohtaamista ei ole. Taksinkuljettajan työ on myös vapaata ja itsenäistä, vaikkakin vastuullista. Asiakkaiden on pystyttävä luottamaan kuljettajan ammattitaitoon ja laadukkaaseen palveluun.

Taksinkuljettajan ominaisuudet

Positiivinen palveluasenne ja taito kohdella asiakkaita heitä arvostaen auttavat taksinkuljettajan työssä.

Paineensietokykyä työssä koetellaan usein ja monella tavalla. Rauhallisuus ja kärsivällisyys auttavat menestymään ammatissa.

Kuljettajalta vaaditaan myös kykyä keskittyä useisiin asioihin samanaikaisesti ja itsenäistä kykyä ratkaista työssä eteen tulevia erilaisia tilanteita. Edellytämme kuljettajalta kykyä palvella suomen kielellä.

Taksi Helsingin kuljettajakoulutuksen sisältö

Kuljettajakoulutus jakautuu kolmeen (3 ) eri osioon, jotka suoritetaan järjestyksessä.

Perusosaaminen luodaan koulutuksella ja siihen liittyvillä harjoitteilla. Varmistaaksemme taksinkuljettajiemme ammattitaidon, järjestämme peruskoulutuksen lisäksi vuosittaisia koulutuksia ja harjoituksia. Näin pidämme osaamisen ajan tasalla ja vastaamme jatkuvasti muuttuviin vaatimuksiin.

Osaamisen tasoa seurataan säännöllisesti, erityisesti laatupoikkeamien yhteydessä. Tällä varmistetaan, että palvelumme laatu pysyy korkealla tasolla ja mahdolliset puutteet korjataan nopeasti ja tehokkaasti.

Panostamme myös kuljettajakoulutuksen kehittämiseen luodaksemme taksipalvelua, joilla erottaudumme positiivisesti muista palveluntarjoajista.

Tavoitteemme on tarjota asiakkaillemme erinomaista, laadukasta ja luotettavaa taksipalvelua.

Koulutusosio 1

Tarjoamme Taksi Helsingin taksinkuljettajaksi haluavalle kattavan koulutuskokonaisuuden. Kuljettajakoulutus ja kuljettajakoe suoritetaan suomen kielellä.

1. Suomen kielen tasotesti, 49 euroa

 • Kuljettajakoulutukseen hakeutuvan suomen kielen taito testataan yhteistyössä KieliEttan-valmennusyrityksen kanssa.
 • Suomen kielen tasotestiä ei tarvitse suorittaa, jos koulutukseen hakeutuvalla on jokin seuraavista: peruskoulun päättötodistuksessa numeroarviointi suomen kielestä tai ammattitutkinto/toisen asteen tutkinto suoritettuna suomen kielellä. Voimme kuitenkin pyytää hakijaa suorittamaan kielikokeen tarkistaaksemme hänen osaamisensa.
 • Mikäli koulutukseen hakeutuva ei selviydy tasotestistä vaaditulla tavalla, ohjaamme hänet Kalliolan kansalaisopiston ilmaiseen kieliopetukseen.

2. Ajotavan arviointi, 105 euroa

CAP Pro Academyn kanssa suoritetaan kuljettajakoulutukseen haluavan ajotavan arviointi, jossa käydään läpi seuraavat osa-alueet

 • ajoneuvon käsittely ja pysäköinti
 • toimiminen erilaisissa liikennetilanteissa
 • turvallinen ajaminen
 • auton mittojen hahmottaminen
 • liikennesäännöt.

Arvioinnin perusteella hakija hyväksytään Taksi Helsingin kuljettajakoulutukseen tai vaihtoehtoisesti suositellaan ajotavan lisäkoulutusta (ajotunnit CAP Pro Academy).

3. Taksi Helsingin kuljettajan verkkokoulutus ja koe, 135 euroa

Kun suomen kielen tasokoe ja ajotavan arviointi on suoritettu hyväksytysti, voi sen jälkeen ostaa Taksi Helsingin kuljettajan verkkokoulutuksen.

Verkkokoulutus sisältää muun muassa

 • asiakaskohtaaminen ja -palvelu
 • laitteet ja mittarit
 • pääkaupunkiseudun paikallistuntemus
 • taksinkuljettajan tietopaketti
 • tärkeää tietoa kuljettajalle
 • Taksi Helsingin kuljettajakoe (suomen kielen ja ammatillisen osaamisen koe).

Koulutusosio 2

1. Koulutusajo, 100 euroa

Hyväksytyn Taksi Helsingin kuljettajakokeen jälkeen tuleville kuljettajille järjestetään pakollinen koulutusajo. Koulutusajo kestää noin 8 tuntia ja siihen sisältyy käytännön laitekoulutusta sekä pääkaupunkiseudun tärkeisiin paikkoihin tutustumista.

2. Käytännön oppimisjakso, n. 50 työvuoroa

Käytännön oppimisjakso sisältää taksinkuljettajan työtä työnantajan valvonnassa.

Koulutusosio 3

Kolmas koulutuspolku liittyy enemmän jo välityksessä toimivan kuljettajan osaamisen ylläpitoon sekä tarvittavien erikoisosaamisalueiden koulutukseen.

Erityisryhmien kuljettajakoulutus

Viimeistään tässä vaiheessa on suoritettava erityisryhmien koulutus. Koulutuksen voi toki suorittaa aiemminkin.

Taksi Helsingin erityisryhmien koulutus on kokonaisuudessaan 21 tuntia, josta 14 tuntia on teoriaa ja 7 tuntia käytännön opetusta.

 • Jos taksinkuljettajan ajolupa on suoritettu ennen 1.7.2018, tarvitsee kuljettajan suorittaa vain käytännön osio (7 h).
 • Jos taksinkuljettajan ajolupa on suoritettu 1.7.2018 jälkeen, tulee koulutus suorittaa kokonaisuudessaan (21 h).

Teoriakoulutus sisältää erityisryhmiin kuuluvien asiakkaiden kohtaamista, liikunta- ja toimintarajoitteisten asiakkaiden avustamista sekä koulu- ja päivähoitokuljetuksiin liittyviä erityiskysymyksiä.

Käytännön koulutuksessa käydään läpi eri tavoin liikunta- ja toimintarajoitteisten asiakkaiden avustamista, sekä avustamisessa käytettävien laitteiden ja niiden käsittelyn tuntemusta. Lisäksi koulutuksessa käydään läpi ikääntyneiden erityistarpeiden huomioimista, apuvälineiden käsittelyä sekä kuljettajan roolia ikääntyneiden avustajana.

Yhteystiedot

 • koulutus(at)taksihelsinki.fi
 • Ratamestarinkatu 7 B, 00520 Helsinki