Tilaa Taksi 0100 0700
logo
Tilaa taksi Taksinumerot Taksihinnat Taksin ennakkotilaus Taksi tekstiviestillä Tilataksi Invataksi Kela-taksi Sote-taksi Lentokenttätaksi Taksiasemat Taksi Helsinki -sovellus Palvelut Lähikauppapalvelut Premium-taksipalvelu Kanta-asiakasohjelma Seniorit Taksi Helsinki Sightseeing Lasten turvaistuin Yrityksille Internet booker Taksi Helsinki -maksukortti Taxi Butler Tilapäiset taksiasemat Yrityslaskutusasiakkuus Pakettikuljetus Taksi Helsinki Oy Asiakaspalaute Yritysesittely Yhteystiedot Avoimet työpaikat Osakkeenomistajat Taksinkuljettajan koulutus Ajankohtaista Medialle Autoilija- ja kuljettajapalvelut Tietosuojaselosteet
fi Svenska English
Suomi Svenska English

Verkkosivuston tietosuoja- ja evästeseloste

Tausta

Taksi Helsinki Oy, 0838031-9, (”Taksi Helsinki”, ”me” tai ”meille”) toimii rekisterinpitäjänä käsitellessään sinua koskevia henkilötietoja Taksi Helsingin verkkosivuston, taksihelsinki.fi (”verkkosivusto”), käytön yhteydessä. 

Tässä ilmoituksessa kuvaamme, miten keräämme, käsittelemme ja jaamme henkilötietojasi. Henkilötiedot tarkoittavat kaikkia sellaisia tietoja, joita voidaan käyttää luonnollisen henkilön tunnistamiseen.

Meille on tärkeää, että sinulla on turvallinen olo sen suhteen, miten käsittelemme henkilötietojasi. Teemme kaikki tarvittavat toimenpiteet, jotta henkilötietosi ovat suojattu ja, jotta henkilötietojesi käsittely suoritetaan soveltuvan tietosuojalainsäädännön sekä sisäisten käytäntöjemme mukaisesti. 

Miten keräämme henkilötietojasi?

Keräämme henkilötietojasi seuraavilla tavoilla:

Henkilötiedot, jotka annat meille itse, esim. täyttäessäsi verkkosivustollamme olevia lomakkeita tai ollessasi vuorovaikutuksessa kanssamme mahdollisen verkkosivustomme chat-toiminnallisuuden välityksellä.

Automaattisten menetelmien avulla, esim. saapuessasi verkkosivustollemme, jolloin keräämme automaattisesti IP-osoitteesi sekä mahdollisesti muita digitaalisia tunnistetietojasi. Vierailusi aikana verkkosivustomme asettaa automaattisesti evästeitä käyttämällesi laitteelle.

Milloin ja miksi käsittelemme henkilötietojasi?

Henkilötietojasi käsitellään verkkosivustomme käytön yhteydessä seuraaviin tarkoituksiin:

Yleisten kyselyiden ja palautteiden hoitaminen 

Käsittelemme henkilötietojasi, jos otat meihin yhteyttä antaaksesi palautetta tai esittääksesi kysymyksiä. Voit antaa palautetta tai esittää kysymyksiä eri kanavia pitkin, kuten esim. verkkosivustollamme olevien lomakkeiden avulla tai hyödyntämällä mahdollista chat-toiminnallisuutta. 

HenkilötietoryhmätLaillinen peruste
– Perus- ja yksilöintitiedot
– Yhteystiedot
– Yhteydenpidossa annetut lisätiedot

Oikeutettu etu. Henkilötietojen käsittely on tarpeellista, jotta voimme vastata kysymyksiin ja käsitellä saamaamme palautetta.

Säilytysaika: Säilytämme tähän käyttötarkoitukseen käsiteltäviä henkilötietoja korkeintaan 2 vuotta niiden keräämisestä lukien. 

Verkkosivuston toiminnan ja turvallisuuden varmistaminen sekä käyttäjän tekemien pyyntöjen toteuttaminen

Voimme käsitellä henkilötietojasi verkkosivuston perusturvallisuuden varmistamiseksi ja tekemiesi pyyntöjen toteuttamiseksi. Tässä yhteydessä voimme asettaa ns. välttämättömiä evästeitä laitteellesi. Käytämme välttämättömiä evästeitä tunnistaaksemme ja todentaaksemme saapumisesi verkkosivustollemme, varmistaaksemme että sinut yhdistetään oikeaan palveluun sekä turvallisuuden varmistamiseksi.    

HenkilötietoryhmätLaillinen peruste
– Digitaaliset tunnistetiedot
– Verkkosivukirjautumisen lokitiedot

Oikeutettu etu.  Henkilötietojen käsittely on tarpeen toteuttaaksemme verkkosivuston toimintaan ja turvallisuuden varmistamiseen liittyvät oikeutetut etumme.

Säilytysaika. Säilytämme verkkosivukirjautumisten lokitietoja korkeintaan 2 vuotta lokitiedon luomisesta lukien. Välttämättömät evästeet säilyvät evästeestä riippuen joko istunnon keston tai pysyvien evästeiden osalta kullekin evästeelle määritetyn säilymisajan.  

Verkkosivuston käytön mittaaminen ja kehittäminen

Voimme käsitellä taikka mahdollistaa kumppanimme toteuttaman henkilötietojen käsittelyn verkkosivuston käytön mittaamisen yhteydessä, kun asetamme tai kumppanimme asettaa analyyttisiä ja tilastollisia evästeitä laitteellesi vierailusi aikana. Evästeitä käytetään verkkosivustomme käytön mittaamiseen ja kehittämiseen. Näiden evästeiden avulla saamme verkkosivuston käyttöön liittyvää anonyymiä tilastotietoa, jota hyödynnämme verkkosivuston kehittämisessä.

HenkilötietoryhmätLaillinen peruste
– Digitaaliset tunnistetiedot
Suostumus. Analyyttisten ja tilastollisten evästeiden asettaminen verkkosivustomme käytön yhteydessä perustuu käyttäjän antamaan suostumukseen.

Säilytysaika: Verkkosivustomme analyyttiset ja tilastolliset evästeet säilyvät käyttäjän päätelaitteella kullekin evästeelle määritetyn säilymisajan, ellet poista evästeitä selainasetuksista. Jos et erikseen poista evästeitä, istuntokohtaiset evästeet poistuvat automaattisesti istunnon päättyessä, muiden tähän tarkoitukseen käyttämiemme evästeiden säilyessä korkeintaan 2 vuotta.

Parannettujen toiminnallisuuksien ja henkilökohtaisen sisällön tarjoaminen verkkosivustolla

Voimme käsitellä taikka mahdollistaa kumppanimme toteuttaman henkilötietojen käsittelyn verkkosivuston räätälöimisen yhteydessä, kun asetamme tai kumppanimme asettaa mieltymysevästeitä laitteellesi vierailusi aikana. Evästeitä käytetään verkkosivuston räätälöimiseksi tietylle käyttäjälle sopivaksi.

HenkilötietoryhmätLaillinen peruste
– Digitaaliset tunnistetiedot
Suostumus. Mieltymysevästeiden asettaminen perustuu käyttäjän antamaan suostumukseen.

Säilytysaika: Mieltymysevästeet säilyvät käyttäjän päätelaitteella joko istunnon keston ajan tai pysyvien evästeiden osalta kullekin evästeelle määritetyn säilymisajan. Voit poistaa evästeitä ennen määritetyn säilymisajan päättymistä selainasetusten avulla. 

Sopivan mainonnan kohdentaminen verkkosivustolla ja muissa verkkopalveluissa

Voimme käsitellä taikka mahdollistaa kumppanimme toteuttaman henkilötietojen käsittelyn relevantin mainonnan tarjoamiseksi verkkosivustolla ja muissa verkkopalveluissa, kun kumppanimme asettaa mainontaevästeitä laitteellesi vierailusi aikana. Evästeitä käytetään käyttäjän seuraamiseen, jotta mainontakumppanimme voivat kohdentaa sopivaa ja kiinnostavaa mainontaa käyttäjälle.    

HenkilötietoryhmätLaillinen peruste
– Digitaaliset tunnistetiedot
Suostumus. Mainontaevästeiden asettaminen verkkosivustomme käytön yhteydessä perustuu käyttäjän antamaan suostumukseen.

Säilytysaika: Mainontaevästeet säilyvät käyttäjän päätelaitteella joko istunnon keston ajan tai pysyvien evästeiden osalta kullekin evästeelle määritetyn säilymisajan. Voit poistaa evästeitä ennen määritetyn säilymisajan päättymistä selainasetusten avulla. 
Vastaanottajat, joille jaamme henkilötietojasi

Tarvittaessa jaamme henkilötietojasi myös muiden tahojen kanssa. Voimme jakaa henkilötietojasi seuraavien vastaanottajatahojen kanssa:

  • Palveluntarjoajat, jotka toimittavat meille asiakaspalvelu- ja asiakaspalautejärjestelmän, verkkosivuston ylläpito- ja kehityspalveluita, IT -infrastruktuuripalveluita, tietojen säilytyspalveluita ja teknistä tukea.
  • Verkkosivuston käytön mittaamisessa meitä avustavat kumppanit (kuten Google Analytics ja Leadfeeder).
  • Verkkomainonnassa meitä avustavat kumppanit (kuten Adform, Twitter, Facebook ja YouTube).
  • Ulkoiset neuvonantajat (kuten asianajotoimistot), jos henkilötietojen jakaminen on tarpeellista varautuaksemme ja puolustautuaksemme mahdollisiin oikeusvaateisiin. 
  • Lainvalvontaviranomaiset (kuten poliisi), jos meillä on lakisääteinen velvollisuus jakaa tietoja tai viranomainen tarvitsee tietoja tutkinnan suorittamiseksi.  

Verkkosivustollamme olevasta evästeilmoituksesta saat lisätietoja verkkosivustollamme käytettäviin evästeisiin liittyvistä teknologiakumppaneista. 

Missä käsittelemme henkilötietoja?

Pyrimme aina säilyttämään ja käsittelemään henkilötietojasi Euroopan unionissa/Euroopan talousalueella. Jotkut palveluntarjoajista tai vastaanottajista voivat kuitenkin sijaita Euroopan unionin/Euroopan talousalueen ulkopuolella. Henkilötietojesi asianmukaiseksi turvaamiseksi varmistamme asianmukaisten suojatoimien käytön niiden vastaanottajien suhteen, jotka käsittelevät henkilötietojasi Euroopan unionin/Euroopan talousalueen ulkopuolella. Tällaisia suojatoimia ovat esimerkiksi kansainvälisiä henkilötietojen siirtoja koskevat tiedonsiirtosopimukset. Jos sinulla on kysymyksiä siitä, mihin maihin henkilötietojasi siirretään ja mitä suojatoimia sovelletaan henkilötietojesi suojaamiseksi tai jos haluat kopion tällaisista suojatoimista, pyydämme ottamaan yhteyttä osoitteeseen tietosuojavastaava@taksihelsinki.fi.

Lisätietoja evästeiden käytöstä

Käytämme evästeitä verkkosivustollamme tarjotaksemme sen sisällön ja varmistaaksemme sen toiminnan (välttämättömät evästeet). Antaessasi suostumuksesi käytämme evästeitä myös tuottaaksemme henkilökohtaista sisältöä ja mainontaa vieraillessasi verkkosivustollamme sekä analysoidaksemme liikennettä (muut evästeet). Lisäksi suostumuksellasi voimme jakaa sivuston käytöstä kertyneitä tietoja mainoskumppaneillemme ja analytiikkakumppaneillemme, jotka voivat yhdistää näitä tietoja muihin heille antamiisi tietoihin taikka heidän sinusta heidän palveluiden käytön yhteydessä keräämiin tietoihin. Sinulla on milloin tahansa oikeus peruuttaa antamasi suostumus.

Suostumuksesi evästeiden käytölle

Välttämättömät evästeet eivät vaadi suostumustasi. Muiden evästeiden osalta pyydämme suostumustasi ennen niiden asettamista laitteellesi. Voit antaa suostumuksesi klikkaamalla sopivaa painiketta evästeilmoituksessamme. 

Jos haluat peruuttaa antamasi suostumuksen, on sinun poistettava ja estettävä tai kytkettävä pois evästeet selainasetusten kautta. Nämä asetukset löytyvät tyypillisesti internet selaimesi ’asetukset’ tai ’preferenssit’ valikosta. Seuraavissa linkeissä on hyödyllistä lisätietoa näiden asetusten hyödyntämiseksi:

Selainasetusten lisäksi voit estää tai poistaa evästeitä myös evästeilmoituksemme avulla, kun saavut sivustollemme. Evästeilmoituksemme mahdollistaa sinulle haluamiesi evästeiden valitsemisen vieraillessasi sivustollamme.

Evästeiden säilymisajat

Evästeiden säilymisajat vaihtelevat riippuen evästeen tarkoituksesta. Esimerkiksi istuntoeväste, joka mahdollistaa verkkosivuston toiminnan, säilyy laitteellasi vain selatessasi verkkosivustoamme, kun taas muut evästeet säilyvät laitteellasi pidempään, jotta verkkosivusto pystyy tunnistamaan sinut palatessasi takaisin verkkosivustolle. Lisätietoja evästeiden säilymisajoista saat evästeilmoituksesta tai ottamalla meihin yhteyttä osoitteessa tietosuojavastaava@taksihelsinki.fi.    

Oikeutesi

Sinullaon tietosuojalainsäädännön nojalla tiettyjä oikeuksia henkilötietojesi käsittelyyn liittyen. Käsittelemme henkilötietojasi siinä laajuudessa, kun tämä on tarpeen oikeuksiesi täyttämiseksi. Tee pyyntö oikeuksiesi käyttämiseksi ottamalla meihin yhteyttä osoitteessa tietosuojavastaava@taksihelsinki.fi.

Sinulla on oikeus:

Saada pääsy henkilötietoihisi

Sinulla on oikeus saada pääsy sinusta käsittelemiimme henkilötietoihin. Annamme sinulle nämä tiedot, ellei meillä ole lainmukaista syytä olla jakamatta tietoja tai jos tietojen jakaminen vaikuttaisi haitallisesti kolmansien osapuolten oikeuksiin ja vapauksiin.

Päivittää henkilötietojasi

Lisäksi sinulla on oikeus pyytää virheellisten tai puutteellisten henkilötietojen korjaamista tai täydentämistä.

Peruuttaa suostumuksesi

Siinä laajuudessa, kun käsittelemme henkilötietoja suostumuksesi perusteella, sinulla on oikeus, milloin tahansa peruuttaa antamasi suostumus.

Vastustaa henkilötietojen käsittelyä

Sinulla on oikeus vastustaa oikeutettuun etuun perustuen käsiteltävien henkilötietojesi käsittelyä henkilökohtaiseen erityiseen tilanteeseesi liittyvällä perusteella. Tässä tilanteessa lopetamme henkilötietojesi käyttämisen, kun käsittely perustuu oikeutettuun etuumme, ellemme kykene näyttämään, että oikeutettu etumme syrjäyttää tietosuojaan liittyvät etusi, oikeutesi ja vapautesi tai että henkilötietojesi käyttäminen on välttämätöntä oikeusvaateiden hallinnoimiseksi tai puolustamiseksi.

Poistaa henkilötietosi

Tietyissä tilanteissa sinulla on oikeus pyytää henkilötietojesi poistamista. Emme kuitenkaan voi poistaa henkilötietojasi, jos esimerkiksi laki velvoittaa meitä säilyttämään tiedot.

Rajoittaa henkilötietojesi käsittelyä

Sinulla on tietyissä tilanteissa oikeus pyytää, että henkilötietojesi käsittelyä rajoitetaan. Jos henkilötietojesi käsittelyä rajoitetaan, voimme henkilötietojen säilyttämisen lisäksi käsitellä niitä ainoastaan suostumuksesi perusteella, oikeusvaateen laatimiseksi, esittämiseksi tai puolustamiseksi taikka kolmansien osapuolten oikeuksien puolustamiseksi.

Siirtää henkilötietosi (tietojen siirtäminen järjestelmästä toiseen)

Sinulla on oikeus pyytää kopio säilyttämistämme henkilötiedoistasi jäsennellyssä, yleisesti käytettävässä ja koneellisesti luettavassa muodossa (tietojen siirtäminen järjestelmästä toiseen). Toisin kuin oikeus päästä käsiksi tietoihin, oikeus tietojen siirtämiseen järjestelmästä toiseen käsittää vain sellaiset henkilötiedot, jotka olet itse antanut meille tai joita käsittelemme tiettyjen laillisten perusteiden, kuten suostumuksesi, nojalla.

Voimme päivittää tätä selostetta

Voimme ajoittain päivittää näitä tietoja, esimerkiksi jos käsittelisimme henkilötietoja uusia tarkoituksia varten, keräisimme uusia henkilötietoryhmiä tai jakaisimme henkilötietoja muiden vastaanottajien kanssa. Tässä tapauksessa ilmoitamme sinulle päivityksestä asianmukaisella tavalla. Tämän selosteen viimeisin versio julkaistaan aina tällä sivulla.

Ota yhteyttä

Jos sinulla on kysymyksiä henkilötietojesi käsittelystä tai evästeiden käytöstä, otathan meihin yhteyttä. Yhteystietomme löydät alta. Jos et ole tyytyväinen saamaasi vastaukseen, sinulla on oikeus tehdä valitus toimivaltaiselle valvontaviranomaiselle Suomessa. Toimivaltaisen valvontaviranomaisen yhteystiedot löydät täältä.

Rekisterinpitäjän yhteystiedot

Taksi Helsinki Oy

Ratamestarinkatu 7 B, 00520 Helsinki

y-tunnus: 0838031-9

Tietosuojavastaavan yhteystiedot

Kimmo Sihvonen, tietosuojavastaava

tietosuojavastaava@taksihelsinki.fi