Neuvontaa ja apua autoilijayrittäjille

Koronaepidemia koettelee yrittäjiä läpi toimialojen. Alle on kerätty tietoa mahdollisista haettavista avustuksista sekä tarjolla olevista neuvontapalveluista yrityksille. Suosittelemme tutustumaan linkkeihin ja hyödyntämään kaiken mahdollisen avun mitä saatavissa on.

Tutustu Suomen Yrittäjien kokoamaan ja jatkuvasti päivittyvään korona-ohjeistukseen yrittäjille


Yritys-Suomi Talousapu neuvontapalvelu neuvoo talousvaikeuksiin joutuneita yrityksiä

Talousapu -neuvontapalvelusta saat ohjeita, miten toimia koronakriisin yritystoiminnalle aiheut-tamissa tilanteissa. Neuvontapalvelu auttaa ja neuvoo talous- ja maksuvaikeuksissa olevia yrittäjiä. Neuvojat ovat yrityksen talouden ja tervehdyttämisen asiantuntijoita.

Palvelu on maksutonta.

Yritys-Suomeen voit olla yhteydessä silloin, kun
•    yrityksellesi on kertynyt maksamattomia laskuja
•    et enää pysty maksamaan lainoja ja niiden korkoja
•    et tiedä, mitä tehdä, kun työt tai myynti on vähentynyt
•    haluat keskustella yritystoimintasi tulevaisuudesta yleisesti
•    tunnet, että et enää jaksa talousvaikeuksissa yksin.

Talousapu neuvontapalvelun valtakunnallinen puhelinnumero +358 295024880 (arkisin 9.00–16.00)

Lue lisää


ELY-keskuksilta rahoitusta taksiyrittäjille ja -yrityksille

ELY-keskukset aloittavat erityisesti palvelualan yritysten, siis myös taksiyritysten, tukirahoituksen. Tuki on vastikkeetonta, sitä ei tarvitse maksaa takaisin. Rahoitus on ensivaiheessa tarkoitettu akuutin kriisin lieventämiseen. Hakuprosessi käynnistyy nopeasti ja tapahtuu ELY-keskusten kautta.

Lue lisää Uudenmaan ELY-keskuksen sivuilta.


Lainojen takausmahdollisuuksia Finnveralta

Finnvera suhtautuu joustavasti kaikkiin koronaviruksen aiheuttamiin rahoituksen järjestelytarpei-siin. Heillä on valmius kasvattaa pk-yritysrahoitusta merkittävästi ja auttaa yritykset yli kriisistä. Yrityksellä tulee olla pidemmän aikavälin kannattavan toiminnan edellytykset.

Suosittelemme asiakkaitamme toimimaan seuraavasti: Ota yhteys omaan pankkiisi mahdollisimman aikaisessa vaiheessa. Finnvera ja pankit joustavat maksujärjestelyissä ja niistä kannattaa sopia oman pankin kanssa mahdollisimman aikaisessa vaiheessa. Finnvera mahdollistaa pankin myöntämän käyttöpääoman takauksella.

Lisätietoja


Business Finland


Business Finland voi rahoittaa kehittämistä, jossa ratkotaan koronaviruksen aiheuttamia ongelmia. Rahoitus on vaiheistettu kahdeksi palveluksi. Et voi hakea molempia rahoituksia samanaikaisesti.

Rahoitus, jonka suuruus on enintään 10 000 euroa. Rahoituksella yritys voi selvittää ja suunnitella niitä toimenpiteitä, joilla se pystyy vähentämään liiketoiminnassaan kohtaamiansa häiriöitä ja valmistautumaan häiriötilanteen jälkeiseen liiketoimintaan. Rahoitus voidaan myöntää yritykselle ensisijaisesti kerran, poikkeustapauksissa useammin. Esiselvitysrahoitusta myönnetään seuraaviin liiketoiminnan uudistamis- ja kehitystarpeisiin, esimerkiksi matkailu- ja liikennealojen liiketoiminnan kehittämiseen.

Kehittämisrahoitus liiketoiminnan häiriötilanteisiin: Rahoitus, jonka suuruus voi olla enintään 100 000 euroa. Tällä rahoituksella yritys voi toteuttaa niitä kehittämistoimenpiteitä, joita se on tunnistanut esiselvityksessä tai muuten omana toimintanaan ja jotka parantavat yrityksen mahdollisuuksia koronan aiheuttamassa häiriötilanteessa ja sen jälkeen. Toimenpiteiden tavoitteena tulee olla yritykselle uusia ratkaisuja tuotteisiin tai tuotantoon liittyen.

Lue lisää Business Finlandin sivuilta


Lisäksi vielä:

 

Call Now Button