logo
Tilaa taksi Taksinumerot Taksihinnat Taksin ennakkotilaus Taksi tekstiviestillä Tilataksi Invataksi Sote-taksi Lentokenttätaksi Taksiasemat Kela-taksi Kela-taksi Uusimaa Kela-taksi Kanta-Häme Kela-taksi Varsinais-Suomi Kela-taksi Pirkanmaa Kela-taksi Satakunta Kela-taksi Keski-Suomi Kela-taksi Pohjois-Savo Kela-taksi Lappi Kela-taksi terveydenhuolto Kela-autot Tietosuoja – Kelan korvaamat taksikuljetukset Taksi Helsinki -sovellus Palvelut Edustustaksi Ekotaksi Premium-taksipalvelu Kanta-asiakasohjelma Seniorit Taksi Helsinki Sightseeing Lasten turvaistuin Yrityksille Internet booker Taksi Helsinki -maksukortti Taxi Butler Tilapäiset taksiasemat Yrityslaskutusasiakkuus Pakettikuljetus Yritysreferenssit Taksi Helsinki Oy Asiakaspalaute Yritysesittely Yhteystiedot Avoimet työpaikat Osakkeenomistajat Taksitarkastaja Taksinkuljettajan koulutus Ajankohtaista Medialle Autoilija- ja kuljettajapalvelut Tietosuojaselosteet
fi Svenska English
Suomi Svenska English

Kela-taksi

Kela-matka

  • Paikalliset taksiyrittäjät
  • 24/7
  • 1. Laatu
  • 2. Turvallisuus
  • 3. Saatavuus

Taksi Helsinki Oy tarjoaa luotettavaa ja turvallista palvelua kaikissa henkilökuljetuksissa. Kaikki Kela-kyytejä ajavat kuljettajamme ovat suorittaneet erillisen Kela-kuljettajakoulutuksen. 

Kela korvaa taksimatkoja henkilöille, jotka terveydentilansa tai puutteellisten liikenneolosuhteiden vuoksi tarvitsevat apua kuljetuksissa terveydenhuoltoon ja takaisin. Korvauksen saadakseen asiakkaan tulee tilata taksi alueellisesta Kela-tilausnumerosta.

Kela-taksin tilauspalvelu on avoinna 24 tuntia vuorokaudessa.

Otathan henkilötunnuksesi ja osoitetiedot valmiiksi esille Kela-taksitilausta tehdessäsi. Näin nopeutat tilauksen tekoa.

Kelan korvaamien taksimatkojen yhdistely jatkuu

Kela-taksia käyttävien asiakkaiden taksimatkojen yhdistely on aloitettu 1.9.2022 alkaen.

Kela-takseissa asiakkaiden matkojen yhdistely keskeytettiin koronapandemian takia maaliskuussa 2020. Nyt laajamittaisista koronarajoituksista on pitkälti luovuttu. Myös Kela-takseissa asiakkaiden matkojen yhdistely on käynnistynyt uudelleen syyskuusta alkaen. Tämä tarkoittaa, että terveydenhuoltoon matkustavan tai sieltä palaavan asiakkaan kuljetukseen voi tulla myös muita asiakkaita.

Yli puolet Kelan korvaamista matkoista tehdään taksilla. Matkojen yhdistely, jossa samaan aikaan ja samaan suuntaan matkustavien asiakkaiden kuljetuksia yhdistetään, hillitsee tehokkaasti matkakustannusten kasvua.

Matkojen yhdistely koskee myös vakiotaksiasiakkaita. Asiakkaan matkoja ei kuitenkaan yhdistellä, jos terveydenhuolto on arvioinut, ettei se ole asiakkaan terveydentilan vuoksi mahdollista. Matkoja ei myöskään yhdistellä, jos asiakas kertoo matkaa tilatessaan, että sairastaa koronaa tai on menossa koronatestiin.

Kelan korvaama taksimatka täytyy tilata alueellisesta tilausnumerosta hyvissä ajoin ja mahdollisuuksien mukaan viimeistään matkaa edeltävänä päivänä.  Jokaisella alueella on kaksi palveluntuottajaa. Asiakas voi itse valita, kummalta palveluntuottajalta hän tilaa matkansa.

Lisätietoja matkojen yhdistelystä (kela.fi)

Kela-taksi Uusimaa 0800 414 600

Siirry Kela-taksi Uusimaa -sivuille tästä

Kela-taksi Kanta-Häme 0800 414 616

Siirry Kela-taksi Kanta-Häme -sivuille tästä

Kela-taksi Varsinais-Suomi 0800 414 603

Siirry Kela-taksi Varsinais-Suomi -sivuille tästä

Kela-taksi Pirkanmaa 0800 414 606

Siirry Kela-taksi Pirkanmaa -sivuille tästä

Kela-taksi Satakunta 0800 414 612

Siirry Kela-taksi Satakunta -sivuille tästä

Kela-taksi Keski-Suomi 0800 414 608

Siirry Kela-taksi Keski-Suomi -sivuille tästä

Kela-taksi Pohjois-Savo 0800 414 614

Siirry Kela-taksi Pohjois-Savo -sivuille tästä

Kela-taksi Lappi 0800 414 610

Siirry Kela-taksi Lappi -sivuille tästä


TERVEYDENHUOLLON TILAUKSET


Tietosuojaseloste – Kelan korvaamien taksikuljetusten välittäminen

Anna palautetta!

Maximum size: 7MB.
Allowed file types: .jpg, .jpeg, .png, .gif, .pdf, .txt, .csv, .xls, .xlsx, .doc, .docx.