Työterveyshuollon kattosopimus

HTA ry:n Uutisissa 4/2015 mainitsimme käymistämme neuvotteluista Vantaan Työterveys liikelaitoksen kanssa. Nyt kattosopimus on allekirjoitettu ja nykyisessä meihin kohdistuvissa rakennemuutospaineissa on erityisen tärkeää, että lakisääteiset velvoitteet ovat jokaisella autoilijalla kunnossa.

Solmitulla kattosopimuksella työterveyshuollon järjestäminen lain vaatimalla tavalla on tehty yhdistyksen jäsenautoilijoille helpoksi. Yhdistys tekee keskitetysti tarvittavan työpaikkaselvityksen ja toimintasuunnitelman kattosopimukseen liittyvien autoilijoiden puolesta. Tällä järjestelyllä jokainen jäsenautoilija saavuttaa merkittävän kustannushyödyn.

Helsingin Taksiautoilijat ry tarjoaa jäsenyrityksilleen mahdollisuuden edulliseen ja laadukkaaseen työterveyshuoltoon yhteistyösopimuksellaan Vantaan Työterveys liikelaitoksen kanssa.

Työterveyshuoltoa lähellä

Helsingin Taksiautoilijat ry on solminut 1.4.2015 alkaen työterveyshuollon kattosopimuksen Helsingin, Espoon ja Vantaan alueella operoivan Vantaan Työterveys liikelaitoksen kanssa. Työterveysasemat sijaitsevat Pasilassa, Tikkurilassa, Myyrmäessä ja Tapiolassa.

Sopimuksen edut

• HTA ry:n jäsen voi liittyä sopimuksen piiriin ilman vuotuista 75 €:n yritysmaksua.
• HTA ry:n kustantamana taksiyrittäjille laaditaan yhteinen toimintasuunnitelma, jota hyödynnetään yrityksen toimintasuunnitelmana.
• HTA ry:n kustantamana taksiyrittäjille laaditaan myös työpaikkaselvitys jäsenautoilijoiden puolesta keskitetysti.
• Vantaan Työterveys liikelaitos tarjoaa kustannustehokkaita palveluita kunnallisena voittoa tavoittelemattomana toimijana markkinoilla.

Sairaudenhoitoa vai lakisääteistä työterveyshuoltoa

Taksiyrittäjä voi solmia kattosopimuksella:

• Lakisääteisen työterveyshuollon eli ennaltaehkäisevän työterveyshuollon. Tällöin työterveyshuollon ammattilaiset varmistavat, että yrittäjä täyttää lakisääteisen velvollisuutensa järjestää työntekijöilleen työterveyshuolto. Lakisääteiseen sopimukseen kuuluu mm. työntekijöiden lakisääteiset terveystarkastukset tutkimuksineen.  Kela korvaa 50 - 60 prosenttia kohtuullisista ennaltaehkäisevän työterveyshuollon kustannuksista.

• Lakisääteisen työterveyshuollon lisäksi halutessaan sairaanhoidon.  Sairaanhoidon sopimus kattaa yleislääkäritasoisen sairaudenhoidon tutkimuksineen. Työntekijä voi tulla vastaanotolle esim. flunssatapauksissa tai selkäkivuissa. Sopimus ei kata esim. erikoislääkäreiden hoitoa, seulontatutkimuksia tai kosmeettista sairaudenhoitoa. Kela korvaa 50 prosenttia kohtuullisista sairaanhoidon kustannuksista.

• Sopimussisältö tulee olla kaikille työntekijöille sama (pois lukien koeaika). Yrittäjä voi liittyä edullisiin sopimuksiin samalla sopimussisällöllä kuin tarjoaa työntekijöilleen.

• Lisätietoa sopimuksen sisällöstä saat

 

  • Helsingin Taksiautoilijat ry:n toimistosta puh. 050 514 5840/Tuija Hettula
  • Vantaan Työterveys liikelaitos puh. 050 312 4374/ Erja Lumme, hallintosihteeri, erja.lumme(at)vantaa.fi
  • www.vantaantyoterveys.fi

Miten liityn kattosopimukseen?

 
1. Minulla ei ole vielä työterveyshuollon sopimusta
 
Täyttämällä ja allekirjoittamalla sopimuslomakkeen solmit työterveyshuollon sopimuksen Vantaan Työterveys liikelaitoksen kanssa.
 

Sopimuslomake löytyy tästä linkistä

 
Postita, skannaa tai tuo täytetty lomake Helsingin Taksiautoilijat ry:n toimistoon, Asesepänkuja 2 B, 00620 Helsinki/ tuija.hettula (at) taksihelsinki.fi

 

2. Minulla on työterveyshuollon sopimus Vantaan Työterveys liikelaitoksen kanssa ja haluan vaihtaa sopimuksen Helsingin Taksiautoilijat ry:n katosopimuksen alle
 
Täyttämällä ja allekirjoittamalla em. lomakkeen siirrät työterveyshuollon sopimuksen Helsingin Taksiautoilijat ry:n sopimuksen alle ilman irtisanomisaikaa. Postita, skannaa tai tuo täytetty lomake Helsingin Taksiautoilijat ry:n toimistoon.

3. Minulla on työterveyshuollon sopimus toisen palveluidentuottajan kanssa, ja haluan vaihtaa sopimuksen Helsingin Taksiautoilijat ry:n katosopimuksen alle
 
Irtisano entinen työterveyshuollon sopimus irtisanomisajan puitteissa. Täyttämällä ja allekirjoittamalla em. lomakkeen solmit työterveyshuollon sopimuksen Vantaan Työterveys liikelaitoksen kanssa. Postita, skannaa tai tuo täytetty lomake Helsingin Taksiautoilijat ry:n toimistoon.

Call Now Button