logo
Tilaa taksi Taksinumerot Taksihinnat Taksin ennakkotilaus Taksi tekstiviestillä Tilataksi Invataksi Sote-taksi Lentokenttätaksi Taksiasemat Kela-taksi Kela-taksi Uusimaa Kela-taksi Kanta-Häme Kela-taksi Varsinais-Suomi Kela-taksi Pirkanmaa Kela-taksi Satakunta Kela-taksi Keski-Suomi Kela-taksi Pohjois-Savo Kela-taksi Lappi Kela-taksi terveydenhuolto Kela-autot Tietosuoja – Kelan korvaamat taksikuljetukset Taksi Helsinki -sovellus Palvelut Edustustaksi Ekotaksi Premium-taksipalvelu Kanta-asiakasohjelma Seniorit Taksi Helsinki Sightseeing Lasten turvaistuin Yrityksille Internet booker Taksi Helsinki -maksukortti Taxi Butler Tilapäiset taksiasemat Yrityslaskutusasiakkuus Pakettikuljetus Yritysreferenssit Taksi Helsinki Oy Asiakaspalaute Yritysesittely Yhteystiedot Avoimet työpaikat Osakkeenomistajat Taksitarkastaja Taksinkuljettajan koulutus Ajankohtaista Medialle Autoilija- ja kuljettajapalvelut Tietosuojaselosteet
fi Svenska English
Suomi Svenska English

Arvo-osuusjärjestelmä

Taksi Helsinki Oy:n varsinainen yhtiökokous päätti 28.9.2021 yhtiön osakkeen liittämisestä Euroclear Finland Oy:n ylläpitämään arvo-osuusjärjestelmään. Tämä tarkoittaa sitä, että yhtiön osake- ja osakasluettelon ylläpitäminenon on siirretty Euroclear Finland Oy:n vastuulle ja yhtiön osakekirjat on vaihdettu arvo-osuuksiksi. Arvo-osuudet säilytetään kunkin osakkeenomistajan henkilökohtaisella arvo-osuustilillä ja osakekirjat poistuvat käytöstä.

Arvo-osuusjärjestelmään liittämisen järjestäjänä toimii Evli Oyj (Evli), joka vastaanottaa paperiset osakekirjat ja huolehtii osakkeiden kirjaamisesta kunkin osakkeenomistajan suomalaiselle henkilökohtaiselle arvo-osuustilille.

Varsinainen arvo-osuusjärjestelmään siirtymisen ilmoittautumisaika oli 1. – 17.2.2023.

Jälki-ilmoittautuminen

Osakekirjojen vaihto arvo-osuuksiksi voidaan tehdä myös ilmoittautumisajan jälkeen (nk. jälkivaihto).

Jälki-ilmoittautumisia otetaan vastaan enintään 10 vuoden ajan ilmoittautumisajan päättymispäivästä (17.2.2033 saakka). Tämän jälkeen yhtiökokous voi päättää paperiosakkeiden oikeuksien menettämisestä. 

Jälki-ilmoittautumisaikana osakekirjojen vaihtaminen arvo-osuuksiksi tapahtuu toistaiseksi seuraavalla tavalla:

Osakekirjojen vaihtaminen arvo-osuuksiksi

1. Avaa arvo-osuustili, jos sinulla tai yhtiölläsi ei sitä ole. Arvo-osuustilin voi avata jossakin tilinhoitotoimipaikassa.

HUOMIOI:

 • Jos osakkeenomistaja on yhtiö, tulee arvo-osuustili olla avattu yhtiön nimellä. Myös avoin yhtiö ja kommandiittiyhtiö tarvitsee oman arvo-osuustilin.
 • Toiminimen arvo-osuustili avataan toiminimen taustalla olevan henkilön henkilötunnuksella.

2. Täytä tämä toimeksiantolomake huolellisesti > toimeksiantolomake (pdf)

HUOMIOI:

Asiakirjoista on selvästi käytävä ilmi, merkittäänkö osake henkilölle vai yhtiölle.

3. Tarkista, että omistusoikeutesi Taksi Helsinki Oy:n osakkeisiin voidaan todeta Osakkeenomistajan toimintaohjeen kohdan ”Osakkeiden omistusoikeus” mukaisesti.

4. Kun kaikki edellä todetut ehdot täyttyvät, toimita asiakirjat Taksi Helsingin palvelupisteeseen.

5. Varaudu siihen, että jälki-ilmoittautumisessa kestää jonkin aikaa, ennen kun osakkeesi saadaan rekisteröityä arvo-osuusjärjestelmään.

Asiakirjojen toimitus Taksi Helsinkiin

Arvo-osuusjärjestelmään liittymisen asiakirjat toimitetaan Taksi Helsinki Oy:n palvelupisteeseen (Ratamestarinkatu 7 B, 00520 Helsinki).


Aukioloajat:

 • maanantaisin klo 9 – 12
 • keskiviikkoisin klo 12 – 15
 • pe palveluaika tulee sopia erikseen puhelimitse.

Ota mukaasi:

 • täytetty ja allekirjoitettu toimeksiantolomake
 • osakekirja
 • kopio allekirjoittajan henkilöllisyystodistuksesta: henkilökortti, passi, 1.10.1990 jälkeen myönnetty muovinen ajokortti tai muu virallinen henkilötodistus
 • kaupparekisteriote tai muu toimivaltuuden osoittava asiakirja, jos osakkeenomistaja on yhteisö. 

Älä missään tapauksessa jätä asiakirjoja Taksi Helsingin postilaatikkoon. Emme voi varmentaa postilaatikon turvallisuutta, koska se sijaitsee ulkotiloissa.

Huomioithan seuraavat asiat!

 • Asiakirjoista on käytävä selvästi ilmi, merkitäänkö osake henkilölle vai yhtiölle (jos yhtiölle, niin tarvitaan kaupparekisteriote)
 • Kaupparekisteriote ei saa olla vanhentunut
 • Toimeksiantolomakkeessa on ilmoitettava arvo-osuustilin numero (ei säilytysnumeroa, ei rahatiliä)

Arvo-osuustiliin liitetään pankkitili, jolle jatkossa esimerkiksi osingot maksetaan. Suomalaisina tilinhoitajina toimivat esimerkiksi suomalaiset pankit. Huomioithan, että osakesäästötiliä ei voi tässä tilanteessa käyttää.

 • Toimeksiantolomake on allekirjoitettava käsin (ei koneella)