logo
Tilaa taksi Taksinumerot Taksihinnat Taksin ennakkotilaus Taksi tekstiviestillä Tilataksi Invataksi Sote-taksi Lentokenttätaksi Taksiasemat Kela-taksi Kela-taksi Uusimaa Kela-taksi Kanta-Häme Kela-taksi Varsinais-Suomi Kela-taksi Pirkanmaa Kela-taksi Satakunta Kela-taksi Keski-Suomi Kela-taksi Pohjois-Savo Kela-taksi Lappi Kela-taksi terveydenhuolto Kela-autot Tietosuoja – Kelan korvaamat taksikuljetukset Taksi Helsinki -sovellus Palvelut Premium-taksipalvelu Kanta-asiakasohjelma Seniorit Taksi Helsinki Sightseeing Lasten turvaistuin Yrityksille Internet booker Taksi Helsinki -maksukortti Taxi Butler Tilapäiset taksiasemat Yrityslaskutusasiakkuus Pakettikuljetus Taksi Helsinki Oy Asiakaspalaute Yritysesittely Yhteystiedot Avoimet työpaikat Osakkeenomistajat Taksinkuljettajan koulutus Ajankohtaista Medialle Autoilija- ja kuljettajapalvelut Tietosuojaselosteet
fi Svenska English
Suomi Svenska English

Arvo-osuusjärjestelmä

Taksi Helsinki Oy:n varsinainen yhtiökokous päätti 28.9.2021 yhtiön osakkeen liittämisestä Euroclear Finland Oy:n ylläpitämään arvo-osuusjärjestelmään. Tämä tarkoittaa sitä, että yhtiön osake- ja osakasluettelon ylläpitäminenon on siirretty Euroclear Finland Oy:n vastuulle ja yhtiön osakekirjat on vaihdettu arvo-osuuksiksi. Arvo-osuudet säilytetään kunkin osakkeenomistajan henkilökohtaisella arvo-osuustilillä ja osakekirjat poistuvat käytöstä.

Arvo-osuusjärjestelmään liittämisen järjestäjänä toimii Evli Oyj (Evli), joka vastaanottaa paperiset osakekirjat ja huolehtii osakkeiden kirjaamisesta kunkin osakkeenomistajan suomalaiselle henkilökohtaiselle arvo-osuustilille.

Arvo-osuusjärjestelmään siirtymisen ilmoittautumisaika oli 1. – 17.2.2023. Kaikki ilmoittautumisajan loppuun mennessä toimitetut osakkeenomistajien asiakirjat kirjataan osakkeenomistajien arvo-osuustileille.

Jälki-ilmoittautuminen

Osakekirjojen vaihto arvo-osuuksiksi voidaan tehdä myös ilmoittautumisajan jälkeen (nk. jälkivaihto).

Jälki-ilmoittautumisia otetaan vastaan enintään 10 vuoden ajan ilmoittautumisajan päättymispäivästä (17.2.2033 saakka). Tämän jälkeen yhtiökokous voi päättää paperiosakkeiden oikeuksien menettämisestä. 

Jälki-ilmoittautumisaikana osakekirjojen vaihtaminen arvo-osuuksiksi tapahtuu toistaiseksi seuraavalla tavalla:

Osakekirjojen vaihtaminen arvo-osuuksiksi

1. Avaa arvo-osuustili, jos sinulla tai yhtiölläsi ei sitä ole. Arvo-osuustilin voi avata jossakin tilinhoitotoimipaikassa.

HUOMIOI seuraava:

 • Jos osakkeenomistaja on yhtiö, tulee arvo-osuustili olla avattu yhtiön nimellä. Myös avoin yhtiö ja kommandiittiyhtiö tarvitsee oman arvo-osuustilin.
 • Toiminimen arvo-osuustili avataan toiminimen taustalla olevan henkilön henkilötunnuksella.

2. Täytä tämä toimeksiantolomake huolellisesti > toimeksiantolomake (pdf)

HUOMIOI seuraava:

Asiakirjoista on selvästi käytävä ilmi, merkittäänkö osake henkilölle vai yhtiölle.

3. Tarkista, että omistusoikeutesi Taksi Helsinki Oy:n osakkeisiin voidaan todeta Osakkeenomistajan toimintaohjeen kohdan ”Osakkeiden omistusoikeus” mukaisesti.

4. Kun kaikki edellä todetut ehdot täyttyvät, toimita asiakirjat Taksi Helsingin palvelupisteeseen.

5. Varaudu siihen, että jälki-ilmoittautumisessa kestää jonkin aikaa, ennen kun osakkeesi saadaan rekisteröityä arvo-osuusjärjestelmään.


Asiakirjojen toimitus Taksi Helsinkiin

Arvo-osuusjärjestelmään liittymisen asiakirjat toimitetaan Taksi Helsinki Oy:n palvelupisteeseen (Ratamestarinkatu 7 B, 00520 Helsinki)

Vastaanottoajat ovat

 • tiistaina kello 9 – 12
 • torstaina kello 12 – 15.

Ota mukaasi

 • täytetty ja allekirjoitettu toimeksiantolomake
 • osakekirja
 • kopio allekirjoittajan henkilöllisyystodistuksesta: henkilökortti, passi, 1.10.1990 jälkeen myönnetty muovinen ajokortti tai muu virallinen henkilötodistus
 • kaupparekisteriote tai muu toimivaltuuden osoittava asiakirja, jos osakkeenomistaja on yhteisö. 

Älä missään tapauksessa jätä asiakirjoja Taksi Helsingin postilaatikkoon. Emme voi varmentaa postilaatikon turvallisuutta, koska se sijaitsee ulkotiloissa.

Huomioithan seuraavat asiat!

 • Asiakirjoista on käytävä selvästi ilmi, merkitäänkö osake henkilölle vai yhtiölle (jos yhtiölle, niin tarvitaan kaupparekisteriote)
 • Kaupparekisteriote ei saa olla vanhentunut
 • Toimeksiantolomakkeessa on ilmoitettava arvo-osuustilin numero (ei säilytysnumeroa, ei rahatiliä)

Arvo-osuustiliin liitetään pankkitili, jolle jatkossa esimerkiksi osingot maksetaan. Suomalaisina tilinhoitajina toimivat esimerkiksi suomalaiset pankit. Huomioithan, että osakesäästötiliä ei voi tässä tilanteessa käyttää.

 • Toimeksiantolomake on allekirjoitettava käsin (ei koneella)

LEI-tunnus

Osa pankeista sekä sijoituspalveluyrityksistä (esim. Nordnet) vaatii yrityksiltä ja yhteisöiltä voimassa olevan LEI-tunnuksen, jos se tekee kauppoja pörssiosakkeilla, ETF-rahasto-osuuksilla tai muilla pörssinoteeratuilla arvopapereilla tai johdannaisilla.

Yrityksellä tai yhteisöllä voi olla vain yksi LEI-tunnus.

Yksityishenkilöt eivät voi saada LEI-tunnusta

Lue lisää LEI-tunnuksesta ja tee hakemus täältä!


Yhteydenotot arvo-osuusjärjestelmäasioissa

Kadonneet osakekirjat

Lue ohje osakkeen kuolettamisesta toimintaohjeesta.

Jos osakas on kadottanut osakekirjansa, pyydämme ilmoittamaan asiasta Taksi Helsinki Oy:lle osoitteeseen

kadonneetosakkeet@taksihelsinki.fi

Taksi Helsinki Oy tulee erikseen myöhemmin antamaan sähköpostia laittaneille lisätietoa kuolettamisesta. Huomioithan kuitenkin, että sinun on itse hoidettava kuolettaminen käräjäoikeudessa.

Muut yhteydenotot

vain sähköpostitse osoitteeseen

osake@taksihelsinki.fi

Emme valitettavasti voi opastaa arvo-osuusjärjestelmään liittymiseen liittyvissä asioissa puhelimitse, koska​​​​​​​

 • haluamme dokumentoida kirjeenvaihdon selvitettävien asioiden sujuvan ja täsmällisen käsittelyn takia. Tämä myös siksi, että kysymysten selvittelyssä tukeudumme Evlin asiantuntijoiden apuun.