logo
Tilaa taksi Taksinumerot Taksihinnat Taksin ennakkotilaus Taksi tekstiviestillä Tilataksi Invataksi Sote-taksi Lentokenttätaksi Taksiasemat Kela-taksi Kela-taksi Uusimaa Kela-taksi Kanta-Häme Kela-taksi Varsinais-Suomi Kela-taksi Pirkanmaa Kela-taksi Satakunta Kela-taksi Keski-Suomi Kela-taksi Pohjois-Savo Kela-taksi Lappi Kela-taksi terveydenhuolto Kela-autot Tietosuoja – Kelan korvaamat taksikuljetukset Taksi Helsinki -sovellus Palvelut Edustustaksi Ekotaksi Premium-taksipalvelu Kanta-asiakasohjelma Seniorit Taksi Helsinki Sightseeing Lasten turvaistuin Yrityksille Internet booker Taksi Helsinki -maksukortti Taxi Butler Tilapäiset taksiasemat Yrityslaskutusasiakkuus Pakettikuljetus Yritysreferenssit Taksi Helsinki Oy Asiakaspalaute Yritysesittely Yhteystiedot Avoimet työpaikat Osakkeenomistajat Taksitarkastaja Taksinkuljettajan koulutus Ajankohtaista Medialle Autoilija- ja kuljettajapalvelut Tietosuojaselosteet
fi Svenska English
Suomi Svenska English

Tietosuoja – Makupan taksikuljetusten välittäminen

1. Johdanto

Tässä Taksi Helsinki Oy:n, 0838031-9, (”Taksi Helsinki”, ”me” tai ”meille”) tietosuojaselosteessa koskien Makupan korvaamien taksikuljetusten välittämistä kuvataan, miten   henkilöiden tietoja kerätään, käytetään ja siirretään, kun he käyttävät Taksi Helsingin taksikuljetusten välityspalveluita Makupan korvaamien matkojen tekemiseksi. Taksi Helsinki ja Makupa ovat solmineet taksikuljetuspalvelun järjestämistä ja välitystä koskevan sopimuksen, jonka nojalla Taksi Helsinki toimittaa edellä mainittuja palveluita Makupan toimeksiannosta ja lukuun.

Meille on tärkeää, että sinulla on turvallinen olo sen suhteen, miten käsittelemme henkilötietojasi. Teemme kaikki tarvittavat toimenpiteet, jotta henkilötietosi ovat suojattu ja, jotta henkilötietojesi käsittely suoritetaan soveltuvan tietosuojalainsäädännön sekä Makupan kanssa sovitun sopimuksen mukaisesti.  

2. Taksi Helsingin rooli

Makupa toimii pääasiallisena rekisterinpitäjänä henkilötiedoillesi, joita kerätään ja käsitellään Makupan korvaamien taksikuljetusten yhteydessä Makupan määrittämiin tarkoituksiin. Toimimme Makupan määrittämien tarkoitusten toteuttamiseksi yksinomaan henkilötietojen käsittelijänä Makupan lukuun, jotta voimme toteuttaa sinulle Makupan kanssa solmitun sopimuksen mukaiset palvelut. Makupa rekisterinpitäjänä vastaa henkilötietojen käsittelyn laillisen perusteen määrittämisestä sekä muista rekisterinpitäjälle tietosuojalainsäädännön mukaan kuuluista velvoitteista. Emme vastaa Makupan keräämistä ja käsittelemistä henkilötiedoista tai niiden käsittelytavoista. Kehotamme sinua tutustumaan oman asiointikuntasi kuljetuspalvelusivuihin, jotta saat mahdollisimman kattavan kokonaiskuvan henkilötietojesi käsittelystä.

Voimme toimia rajoitetusti myös itse rekisterinpitäjänä, kun käsittelemme henkilötietojasi esimerkiksi antamiesi palautteiden hoitamiseksi taikka taksien tallentavan kameravalvonnan yhteydessä turvallisuuden varmistamiseksi ja omaisuuden suojaamiseksi. Lisätietoja suorittamastamme henkilötietojen käsittelystä rekisterinpitäjänä on saatavilla Taksi Helsingin tietosuojaselosteilta, jotka löydät täältä

3. Käsiteltävät henkilötiedot

Käsittelemme seuraavia henkilötietojasi Makupan lukuun ja toimeksiannosta:  

  • Nimi
  • Osoitetiedot
  • Henkilötunnus
  • Muut taksimatkojen toteuttamisen kannalta välttämättömät henkilötiedot (kuten esimerkiksi tieto siitä, että tarvitset erikoisauton tai lisätilaa apuvälineillesi)

Huomioithan, että edellä mainittujen lisäksi Makupa voi käsitellä muita henkilötietojasi omien tarkoitustensa toteuttamiseksi.   

4. Taksi Helsingin suorittamat henkilötietojen käsittelytoimenpiteet

Makupan määrittämien tarkoitusten toteuttamiseksi Taksi Helsinki suorittaa muun muassa seuraavia yleisiä henkilötietojen käsittelytoimia:

  • Taksitilausten vastaanottaminen puhelimitse, tekstiviestitse tai verkkotilauksena
  • Tilauksen ja siihen liittyvien henkilötietojen jakaminen vapaana olevalle Taksi Helsingin liikenteenharjoittajalle, jolla on voimassa oleva sopimus Makupan korvaamien matkojen hoidosta Taksi Helsingin kanssa
  • Taksimatkojen suorittamista koskevien tietojen siirtäminen Makupalle
5. Tietojen siirtäminen ja jakaminen

Jaamme taksitilauksen toimittamisen kannalta välttämättömät henkilötietosi liikenteenharjoittajalle, jotta voimme toteuttaa sinulle Makupan kanssa solmitun sopimuksen mukaiset palvelut.  Tämän lisäksi voimme siirtää henkilötietojasi käsiteltäväksi alihankkijoillemme, jotka käsittelevät henkilötietoja puolestamme. Tällaisiin alihankkijoihimme lukeutuu esimerkiksi taksienvälitysjärjestelmän toimittaja, puhelinjärjestelmätoimittaja sekä IT-infrastruktuuripalvelun toimittaja.

6. Tietojen säilytysaika

Makupa rekisterinpitäjänä määrittää henkilötietojesi säilytysajan omien käyttötarkoitustensa toteuttamiseksi. Makupan määrittämät säilytysajat informoidaan Makupan tietosuojaselosteella.  

7. Tietoturva

Taksi Helsinki on toteuttanut tarvittavat toimenpiteet varmistaakseen, että kaikki sinusta käsiteltävät henkilötiedot pysyvät luottamuksellisina ja suojattuina. Toteutamme aina asianmukaiset tekniset ja organisatoriset turvatoimet henkilötietojen käsittelyyn liittyvien riskien ehkäisemiseksi ja minimoimiseksi. Tällaisia turvatoimia ovat muun muassa palomuurien käyttö, kulkualueiden hallintajärjestelmät (manuaaliset ja sähköiset), henkilöstön koulutus, suojatut palvelintilat ja tietojen salaus.

8. Oikeutesi

Sinulla on joitakin sovellettavasta tietosuojalainsäädännöstä johtuvia oikeuksia henkilötietojesi käsittelyyn liittyen, kuten oikeus saada pääsy sinusta kerättyihin tietoihin ja oikeus epätarkkojen tietojen oikaisemiseen. Jos päätät käyttää oikeuksiasi, ota ensisijaisesti yhteyttä Makupaan.  

Käyttääksesi oikeuksiasi suhteessa Taksi Helsingin suorittamaan henkilötietojen käsittelyyn rekisterinpitäjänä, voit milloin tahansa ottaa meihin yhteyttä alla kohdassa 8 määritetyn mukaisesti.

9. Yhteystiedot

Tämän selosteen osalta ja edellä kuvatun mukaisesti Makupa on pääasiallinen henkilötietojesi rekisterinpitäjä, joten ota yhteyttä ensisijaisesti Makupaan, jos sinulla on henkilötietojesi käsittelyä koskevia kysymyksiä.

Jos sinulla on kuitenkin kysyttävää siitä, miten Taksi Helsinki käsittelee henkilötietojasi rekisterinpitäjänä taikka käsittelijänä Makupan lukuun, voit ottaa meihin yhteyttä. Yhteystietomme löydät alta.

Jos et ole tyytyväinen saamaasi vastaukseen, sinulla on oikeus tehdä valitus toimivaltaiselle valvontaviranomaiselle Suomessa. Toimivaltaisena valvontaviranomaisen toimii tietosuojavaltuutetun toimisto. Tietosuojavaltuutetun toimiston yhteystiedot löydät täältä.  

Taksi Helsinki Oy

0838031-9

Ratamestarinkatu 7 B, 00520 Helsinki

tietosuojavastaava@taksihelsinki.fi

10. Muutokset tietosuojaselosteen

Tätä tietosuojaselostetta saatetaan muuttaa aika ajoin, jos esimerkiksi saamme Makupalta uusia ohjeistuksia henkilötietojen käsittelyyn liittyen. Tämän tietosuojaselosteen tai sen sisällön viimeisin versio julkaistaan aina Taksi Helsingin verkkosivuilla.