logo
Tilaa taksi Taksinumerot Taksihinnat Taksin ennakkotilaus Taksi tekstiviestillä Tilataksi Invataksi Sote-taksi Lentokenttätaksi Taksiasemat Kela-taksi Kela-taksi Uusimaa Kela-taksi Kanta-Häme Kela-taksi Varsinais-Suomi Kela-taksi Pirkanmaa Kela-taksi Satakunta Kela-taksi Keski-Suomi Kela-taksi Pohjois-Savo Kela-taksi Lappi Kela-taksi terveydenhuolto Kela-autot Tietosuoja – Kelan korvaamat taksikuljetukset Taksi Helsinki -sovellus Palvelut Edustustaksi Ekotaksi Premium-taksipalvelu Kanta-asiakasohjelma Seniorit Taksi Helsinki Sightseeing Lasten turvaistuin Yrityksille Internet booker Taksi Helsinki -maksukortti Taxi Butler Tilapäiset taksiasemat Yrityslaskutusasiakkuus Pakettikuljetus Yritysreferenssit Taksi Helsinki Oy Asiakaspalaute Yritysesittely Yhteystiedot Avoimet työpaikat Osakkeenomistajat Taksitarkastaja Taksinkuljettajan koulutus Ajankohtaista Medialle Autoilija- ja kuljettajapalvelut Tietosuojaselosteet
fi Svenska English
Suomi Svenska English

Valitse luotettava taksi pikkujouluajan taksimatkalle

21.11.2023

Valitse luotettava taksi pikkujouluajan taksimatkalle

Pikkujoulun kiireisimmät hetket ovat käsillä. Kysynnän kasvaessa myös taksialan lieveilmiöt nousevat esiin, ja juhlamielellä olevilla asiakkailla saattaa olla vaikeuksia valita luotettava taksi. Taksi Helsinki haluaa edistää pikkujoulukauden sujuvuutta ja vinkata asiakkaille, miten he voivat luottaa saavansa turvallisen ja miellyttävän taksimatkan.

Pikkujoulukausi on jälleen ajankohtainen ja sen myötä taksien kysyntä kasvaa. Kiireisimmät hetket ja taksintilausruuhkat ajoittuvat pääsääntöisesti viikonlopuille sekä itsenäisyyspäiväviikkoon, jolloin taksintilausmäärät sekä jonot taksiasemilla ovat huipussaan. Lisäksi haastavat sääolosuhteet voivat osaltaan vaikeuttaa taksin saantia.

Kysynnän nousun myötä taksialan lieveilmiöt helposti korostuvat. Uusia taksipalvelujen tarjoajia saattaa ilmestyä hetkellisesti markkinoille, ja valitettavasti osa näistä palveluntarjoajista eivät välttämättä täytä lainmukaisia vaatimuksia. Autoissa ei ole välttämättä taksikupua eikä taksamittaria, vaan ajot tehdään yksinkertaisesti ihan tavallisilla autoilla. Tällöin taksimatka voi päättyä huonosti ja lasku määränpäässä olla kohtuuttoman kallis.

Jotta juhlinta sujuu iloisissa ja turvallisissa merkeissä aina kotiin asti, Taksi Helsingin taksitarkastajalla on hyviä ohjeita juhlijoille ja myös juhlien järjestäjille.

Turvallisuuteen voi jokainen itse vaikuttaa valitsemalla luotettavan taksiyhtiön. Esimerkiksi Taksi Helsingin auton tunnistaa taksikuvussa ja auton kyljessä näkyvistä teippauksista. Kaikki autot ovat luvanvaraisia takseja ja kuljettajat ovat koulutettuja ammattilaisia. Maksutavaksi kelpaa aina käteinen sekä yleisimmät maksukortit ja matkan päätteeksi asiakas saa kuitin”, vinkkaa Taksi Helsingin taksitarkastaja Toni Holmström.

Näin varmistat luotettavan taksimatkan pikkujouluaikaan

Ennakoi

Tilaa taksi ennakkoon, jos tiedät, milloin taksia tarvitset. Näin pystyt optimoimaan ajankäyttösi.

Jos teet hetitilauksen, helpoimmin ja sujuvimmin se tapahtuu usein taksisovelluksen kautta.

Varmista, että käytät luotettavaa taksiyhtiötä

Ole tarkkana taksin valinnasta. Varmista aina, että auton kyljessä on luotettavaksi tiedetyn taksiyhtiön merkintä sekä takasivuikkunassa asianmukainen hintatarra.

Tarkasta hinta etukäteen

Jos hinta epäilyttää, kysy taksimatkan hinta-arvio kuljettajalta etukäteen. Pyydä myös matkan jälkeen kuitti. Taksimatkan hinnan voit arvioida etukäteen esimerkiksi taksiyhtiöiden verkkosivuilta löytyvästä hintalaskurista. Taksisovelluksella tilatessa sovellus kertoo matkan kiinteän hinnan.

Tilaa isompiin tapahtumiin tilapäinen taksiasema

Kun tapahtumassasi on vieraita sata tai enemmän, tilapäinen taksiasema on yksittäisiä taksitilauksia joustavampi ja edullisempi tapa varmistaa vieraille luotettava kyyti ilman odottelua.

Pukeudu lämpimästi ja varaa mukaan iloista juhlamieltä

Taksi Helsinki toivottaa kaikille iloista pikkujoulukautta ja turvallisia sekä luotettavia taksimatkoja!

  • Taksi Helsingin kyydin voi tilata puhelinsoitolla numerosta 0100 0700 (2,90 € + 25 snt /10 s + pvm/mpm) tai Taksi Helsinki -sovelluksella. 
  • Jos taksin tilaus ei ole mahdollista, voit aina ottaa taksin myös lähimmältä taksitolpalta tai myös lennosta. Taksi Helsingin taksin tunnistat autossa sekä taksikuvussa olevista Taksi Helsinki -teippauksista.
  • Asiakas voi arvioida ajomatkan hinnan Taksi Helsingin verkkosivujen hintalaskurissa. Sovelluksessa voi halutessaan valita myös kiinteähintaisen matkan. Kaikissa Taksi Helsingin autoissa on asiakkaan näkyvillä hintatarra.

Lisätiedot:

Juha Pentikäinen, toimitusjohtaja, Taksi Helsinki Oy, juha.pentikainen(at)taksihelsinki.fi, +358 40 865 0988

Taksi Helsinki yrityksenä:

Taksi Helsinki Oy on Suomen suurin taksien tilausvälitysyhtiö. Tarjoamme taksipalveluita koko pääkaupunkiseudun alueella. Lisäksi välitämme julkisen sektorin tarjoamia SOTE-kyytejä Soiten, Ekhvan, Kanta-Hämeen ja Itä-Uudenmaan alueella sekä Kela-kyytejä Uudenmaan, Kanta-Hämeen, Varsinais-Suomen, Pirkanmaan, Satakunnan, Keski-Suomen, Pohjois-Savon ja Lapin maakunnissa. 

Taksi Helsinki haluaa aidosti palvella, olla turvallinen ja luottamuksesi arvoinen, tarvitsetpa kyydin heti tai myöhemmin, lähelle tai kauas.