logo
Tilaa taksi Taksinumerot Taksihinnat Taksin ennakkotilaus Taksi tekstiviestillä Tilataksi Invataksi Sote-taksi Lentokenttätaksi Taksiasemat Kela-taksi Kela-taksi Uusimaa Kela-taksi Kanta-Häme Kela-taksi Varsinais-Suomi Kela-taksi Pirkanmaa Kela-taksi Satakunta Kela-taksi Keski-Suomi Kela-taksi Pohjois-Savo Kela-taksi Lappi Kela-taksi terveydenhuolto Kela-autot Tietosuoja – Kelan korvaamat taksikuljetukset Taksi Helsinki -sovellus Palvelut Edustustaksi Ekotaksi Premium-taksipalvelu Kanta-asiakasohjelma Seniorit Taksi Helsinki Sightseeing Lasten turvaistuin Yrityksille Internet booker Taksi Helsinki -maksukortti Taxi Butler Tilapäiset taksiasemat Yrityslaskutusasiakkuus Pakettikuljetus Yritysreferenssit Taksi Helsinki Oy Asiakaspalaute Yritysesittely Yhteystiedot Avoimet työpaikat Osakkeenomistajat Taksitarkastaja Taksinkuljettajan koulutus Ajankohtaista Medialle Autoilija- ja kuljettajapalvelut Tietosuojaselosteet
fi Svenska English
Suomi Svenska English

Kela-omavastuuosuuksien laskutuskumppani

Kela-ajojen sopimusehtojen mukaisesti palveluntuottajien tulee ajaa myös sellaiset Kela-kyydit, joissa asiakkaalta perittävä omavastuuosuus laskutetaan.

Laskutuskyytejä kuitenkin selvästi kartetaan ja niihin on vaikeuksia löytää autoja. Taksi Helsinki on hakenut ongelmaan ratkaisun, jossa kyseisten kyytien luottotappioriski ei jää autoilijalle ja sitä kautta nämä kyydit ajetaan ajallaan. 

PlusID-palvelu

Tehostaakseen ja helpottaakseen KELA-laskutusta, maksuvalvontaa ja saatavien perintää,
Taksi Helsinki Oy tekee yhteistyötä PlusID Oy:n kanssa.

Plus ID Oy:n Plus-laskutus.com -tuote on suunniteltu hoitamaan autoilijoiden puolesta keskitetysti Kela-omavastuuosuuksien laskutusta, maksuvalvontaa ja perintää. Palvelu tarjoaa taksiyrittäjille räätälöidyn laskutuspalvelun, josta hyötyvät sekä laskuttaja että laskutettava.

Plus ID Oy:n Plus-laskutus.com -palvelu:

  • käyttöönotosta ei aiheudu minkäänlaista kustannusta autoilijalle
  • palvelu autoilijalle toistaiseksi maksuton
  • palveluun liittyminen vapaaehtoista
  • laskutettava asiakas maksaa laskutus- ja perintäkulut.

Taksi-Helsinki Oy kantaa lopullisen luottotappioriskin eli jos PlusID ei saa asiakkaalta perittyä laskutuksessa olevaa määrää, tilittää Taksi Helsinki autoilijalle laskutuskyydin osuuden viiveellä. 

Autoilija voi jatkaa myös vanhaan tapaan eli laskuttaa itse asiakkaan omavastuun asiakkaalta.

Käytännön toimenpiteet

Palvelu toteutuu siten, että laskutettavan kyydin jälkeen autoilija tai kuljettaja täyttää verkossa olevan KELA-omavastuulaskutuslomakkeen. Laskutuslomakkeella ilmoitetaan kyytitiedot, joilla laskutus ja tilitys voidaan toteuttaa. Tilityksen edellytyksenä on, että Kela-kyydin matkatiedot on toimitettu oikeellisena Kelalle eli mittaria on käytetty oikein.

Plus ID Oy tilittää autoilijoille saadut omavastuuosuudet ja tuottaa tilitysraportit kirjanpitoa varten. Tilitys saaduista omavastuuosuuksista tapahtuu kerran kuukaudessa.

Yhteydenotot

Palveluun, sen käyttöönottoon ja laskutukseen liittyvät tiedustelut:

  • laskutus@plusidapp.com