logo
Tilaa taksi Taksinumerot Taksihinnat Taksin ennakkotilaus Taksi tekstiviestillä Tilataksi Invataksi Sote-taksi Lentokenttätaksi Taksiasemat Kela-taksi Kela-taksi Uusimaa Kela-taksi Kanta-Häme Kela-taksi Varsinais-Suomi Kela-taksi Pirkanmaa Kela-taksi Satakunta Kela-taksi Keski-Suomi Kela-taksi Pohjois-Savo Kela-taksi Lappi Kela-taksi terveydenhuolto Kela-autot Tietosuoja – Kelan korvaamat taksikuljetukset Taksi Helsinki -sovellus Palvelut Edustustaksi Ekotaksi Premium-taksipalvelu Kanta-asiakasohjelma Seniorit Taksi Helsinki Sightseeing Lasten turvaistuin Yrityksille Internet booker Taksi Helsinki -maksukortti Taxi Butler Tilapäiset taksiasemat Yrityslaskutusasiakkuus Pakettikuljetus Yritysreferenssit Taksi Helsinki Oy Asiakaspalaute Yritysesittely Yhteystiedot Avoimet työpaikat Osakkeenomistajat Taksitarkastaja Taksinkuljettajan koulutus Ajankohtaista Medialle Autoilija- ja kuljettajapalvelut Tietosuojaselosteet
fi Svenska English
Suomi Svenska English

Taksi Helsinki -sovelluksen käyttöehdot

Aktivoimalla tämän toiminnon sekä rekisteröimällä̈ sovellukseen henkilötietoja kuten puhelinnumeron ja/tai sähköpostiosoitteen, hyväksyt seuraavat ehdot.

1. Palvelu tarjotaan sinulle ilmaiseksi henkilökohtaiseen käyttöösi, ja palvelulla voit tilata taksin pääkaupunkiseudulla, seurata taksin etenemistä kartalla sekä maksaa taksimatkan. Hyödyntääksesi kaikkia uusia ominaisuuksia rekisteröi ensin tietosi ja maksukorttisi palveluun. Tilaamalla taksin Taksi Helsinki -sovelluksella varmistat saavasi luvallisen taksin, joka on laadukas ja turvallinen. Taksissa on sinetöity taksamittari ja siihen on asennettu Taksi Helsinki Oy:n hinnaston mukaiset hinnat. Luvallisen taksin kuljettajana toimii aina henkilö, jolla on poliisiviranomaisen myöntämä ammattiajolupa. Taksi Helsinki -sovelluksen tarjoaa Taksi Helsinki Oy.

Ymmärrät, että käyttämällä sovellusta hyväksyt sen, että tilaukset tehdään lähettämääsi osoitteen perusteella eikä sinulla ole oikeutta korvauksiin, jos tilaus on lähtenyt väärällä osoitteella. Ymmärrät ja hyväksyt sen, että GPS ja kännykän tukiasema / solupaikannukseen perustuva tieto ei anna välttämättä täysin oikeaa osoitetta ja ymmärrät sekä hyväksyt, että sinun on tarkistettava sovelluksen ehdottama osoite jokaisen tilauksen yhteydessä.

Palveluun rekisteröidyt maksukorttitiedot tallentuvat ainoastaan mobiilimaksujen välittäjän (Nets Finland Oy) järjestelmään, eikä Taksi Helsinki Oy:llä ole pääsyä asiakkaan maksukorttitietoihin eikä Taksi Helsinki Oy täten tallenna korttitietoja omiin järjestelmiinsä. Rekisteröityminen ja taksin tilaaminen sovelluksella on ilmaista.

Taksimatkan hinta määräytyy Taksi Helsinki Oy:n hinnaston mukaisesti. (http://www.taksihelsinki.fi/fi/taksihinnat). Sinun on syytä ymmärtää, että sovelluksessa ennen matkaa esitetty arvio matkan hinnasta on vain paras arvio ja todellinen matka hinta määräytyy taksamittarin näyttämän hinnan mukaisesti. Kiinteähintaisissa matkoissa etukäteen sovittu hinta on sitova.

Sovelluksessa käytetään vahvaa tunnistautumista.

Vahvan tunnistautumisen vaatimus perustuu EU:n maksupalveludirektiiviin PSD2. Uudistuksen tavoite on korttimaksamisen turvallisuuden parantaminen sekä väärinkäytön mahdollisuuksien pienentäminen. Pelkät maksukortin tiedot eivät jatkossa pääsääntöisesti riitä verkko-ostosten maksamiseen. Asiakkaalta edellytetään lisäksi tunnistautumista esimerkiksi pankkitunnuksilla, mobiilivarmenteella, kertakäyttöisellä tekstiviestisalasanalla tai sormenjäljellä.

Asiakkaan täytyy vahvistaa Taksi Helsinki -sovelluksen kautta tapahtuva taksimatkan maksu vahvalla tunnistautumisella.

Kun valitset maksun Taksi Helsinki -sovellukseen asetetulla maksukortilla (debit- ja kreditkortit), tulee tehdä vahva tunnistautuminen.

2. Palvelun toimivuus on riippuvainen siitä, että̈ annat virheettömät ja täsmälliset tiedot sovelluksessa. Taksi Helsinki ei vastaa palvelun kautta välitetyistä̈ tiedoista eikä takaa tietojen laatua, paikkansapitävyyttä̈ tai saatavuutta. Taksi Helsinki ei vastaa palvelun käytöstä̈ tai käytön yhteydessä mahdollisesti syntyvästä̈ vahingosta.

3. Vakuutat, että palveluun rekisteröimäsi henkilötiedot ovat omasi tai että sinulla on muutoin toimivalta käyttää̈ rekisteröimiäsi tietoja (esim. valtakirjan perusteella) ja että tiedot ovat paikkansapitävät ja täsmälliset. Luvaton toisen henkilötietojen käyttö̈ voi johtaa rikosilmoituksen tekemiseen sekä lakisääteiseen rikos- ja vahingonkorvausvastuuseen.

4. Taksi Helsinki-sovelluksen käyttäminen edellyttää, että rekisteröit sähköpostiosoitteesi ja/tai matkapuhelinnumerosi. Näitä tietoja käsitellään Taksi Helsingin kulloinkin voimassa olevan yksityisyydensuojakäytännön mukaisesti (linkki alla). Taksi Helsinki Oy on luovuttamiesi henkilötietojen käsittelystä vastaava rekisterinpitäjä. Luovuttamalla tietosi ja hyväksymällä Taksi Helsinki Oy:n yksityisyydensuojakäytännön annat suostumuksesi sille, että Taksi Helsinki käsittelee tietojasi yksityisyydensuojakäytännössä kuvatulla tavalla. Voit peruuttaa suostumuksesi milloin tahansa ottamalla yhteyttä Taksi Helsinkiin yksityisyydensuojakäytännössä ilmoitettujen yhteystietojen kautta. Koska Taksi Helsingin ei ole teknisesti mahdollista toimittaa palvelua ilman sähköpostiosoitettasi tai matkapuhelinnumeroasi, kyseinen toiminto lakkaa toimimasta, jos peruutat suostumuksesi.

Sen lisäksi, mitä Taksi Helsingin yksityisyydensuojakäytännössä säädetään henkilötietojen luovuttamisesta, palvelua koskevat myös seuraavat ehdot: Taksi Helsinki voi luovuttaa tietojasi Taksi Helsingin kumppaneille. Tiedot luovutetaan vain niihin tarkoituksiin, jotka määritetään Taksi Helsingin yksityisyydensuojakäytännössä. Lisätietoa siitä, miten Taksi Helsinki käsittelee henkilötietojasi, sekä tietojen rekisteröimiseen liittyvistä oikeuksistasi on saatavilla Taksi Helsinkiin yksityisyydensuojakäytännöstä.

5. Olet vastuussa Taksi Helsingiltä palvelun johdosta mahdollisesti saamastasi käyttäjätunnuksesta ja muiden tietojen käytöstä ja sinun tulee varmistaa, etteivät tietoja käsittele muut kuin siihen oikeutetut henkilöt.

6. Mikäli saat virheellisesti ilmoituksia tai muita tietoja, joita ei ole osoitettu sinulle, sinulla on velvollisuus välittömästi poistaa vastaanotetut tiedot sekä ottaa yhteyttä Taksi Helsingin asiakaspalveluun. Sinulla ei ole oikeutta käyttää tai tallentaa tällaisia tietoja omiin tarkoituksiisi eikä lähettää niitä eteenpäin kolmansille osapuolille.

7. Taksi Helsingillä on oikeus rajoittaa tai estää pääsysi palveluun turvallisuussyistä tai jos on syytä epäillä palvelun väärinkäyttöä esimerkiksi palvelun ehtojen rikkomisesta johtuen. Palvelun käyttäjän tilaamista, mutta tekemättä jätetyistä taksimatkoista saatetaan periä 12 euroa/turhaan tilattu matka. Taksi Helsinki -sovelluksen käyttö on kielletty kaupallisessa tarkoituksessa eli käyttäjä ei saa periä maksuja kolmansilta osapuolilta sovelluksella tehdyistä tilauksista.

8. Hinnat sisältävät ALV 10 %, ellei muuta mainita. Matkan kokonaishinta muodostuu lähtömaksusta sekä kilometri- ja minuuttiveloituksesta. Minimimaksu on 12,00 euroa.

9. Taksi Helsinki pidättää itsellään oikeuden tehdä muutoksia tai lisäyksiä näihin käyttöehtoihin yhden (1) kuukauden varoitusajalla. Taksi Helsingillä on kuitenkin aina oikeus muuttaa ehtoja välittömin vaikutuksin laista, asetuksesta tai viranomaispäätöksestä johtuen taikka turvallisuussyistä. Mikäli et hyväksy ilmoitettua muutosta tai lisäystä ehtoihin, sinulla on velvollisuus rekisteröityä pois palvelusta ja lopettaa palvelun käyttö.

Taksi Helsingin tietosuojaseloste